Nyheter

Nytt tak til gammelt bygg

Bygningsvern er en sentral oppgave og et av satsningsområdene for Vest-Agder-museet som til sammen har ansvar for rundt hundre gamle verneverdige bygninger. Disse skal tas vare på for ettertiden og har et stadig behov for restaurering og reparasjon. Nå er turen kommet til Festningsgata 16 på Kristiansand museum. I disse dager får bygningen både nytt tak og ny pipe.

Les mer…

BRUDD 2014 – ny utstilling

Den norske historien om 200 år med demokrati og nasjonalt fellesskap er også en historie om avmakt og ensomhet. I den store fortellingen om oss, om Norge og det norske, er det mange som faller utenfor. Det er dem utstillingen «BRUDD – bidrag til grunnlovsjubileet 1814-2014» handler om.

Les mer…

Museumsregatta: Plastikk 2014

Lørdag 23. august 2014 ble den årlige regattaen avholdt. Nytt av året var at deltakerne defilerte gjennom Gravanekanalen til Kilden før regattaen. Aldri før har så mange klassiske båter tatt turen gjennom kanalen samtidig?

Les mer…

Plastikk 2014

Det er duket for PLASTIKK 2014 – årets museumsregatta for klassiske norske plastbåter fra perioden 1955-1980. Arrangementet avholdes lørdag 23. august i museumshavna i Nodeviga på Odderøya i Kristiansand.

Les mer…

«How can I see it, when you shrink it?»

Å se gjenstander som er pakket inn i hvit plast er kanskje ikke det enkleste, noe som en engelsk turist bemerket med dette sitatet: «Hvordan kan jeg se det, når dere har krympet det?» Akkurat det er poenget med vårt stunt som varer i tre dager, fra torsdag, 14. august til søndag, 17. august, på Kristiansand museum.

Les mer…