Restaurering av Løyning vakthytte
Denne sommeren skal Løyning vakthytte restaureres. Sitter du på bilder eller informasjon, ta kontakt!
Denne sommeren skal Løyning vakthytte restaureres. Sitter du på bilder eller informasjon, ta kontakt!
Søndag 15. juni markerte Vest-Agder-museet sammen med Agder naturmuseum sesongåpning for hele museet på Gimle. Tema var 1814, og det var mye som foregikk ute og inne. Ett av innslagene var konkurransen «Fantes dette på Gimle i 1814?». Her kommer resultatet.
Sommersesongen er i gang på Mandal museum og Vigeland hus. Vi har åpent mandag-fredag kl. 11-17, lørdag-søndag kl. 12-17. Sommerutstillinger i Andorsengården er «Tidemand i hjembyen», «En romantiker i krig» og «Glimt fra krigsseilerhistorien i Vest-Agder».
Velkommen til feiring av at det er 50 år siden Setesdalsbanen ble museumsjernbane, søndag 22. juni 2014.
Gjennom registreringsarbeidet i museet får vi ikke bare informasjon om malerienes fysiske tilstand. Blindramme, trepanel, grundering og lerret vil også ofte kunne si noe om den spennende historien rundt et kunstverk.
Alle malerier begynner en endring fra det øyeblikket kunstner er ferdige med dem. Påvirkningen på kunstverket gjennom naturlig aldring, temperatur, luftfuktighet, skader, ønsket og uønsket behandling er alle faktorer som er med på å påvirke kunstverket og dets uttrykk.
I mange malerier er malingslaget beskyttet og fargene gitt en annen dybde og klarhet gjennom påføringen av lag med ferniss.
Malingslagene er satt sammen av fargede pigmenter blandet med bindemiddel som egg eller olje. Disse kan variere mye i tykkelse og kompleksitet fra tynne og transparente til tykke, opake og teksturerte penselstrøk (impasto).
Tre og lerret er i utgangspunktet uegnet for å males på direkte siden de er for røffe og absorberer meget godt.