Nyheter

Kurs i nevertaking

I forbindelse med at Vest-Agder-museet skal restaurere taket på fjøset på Eikentunet ved Kristiansand museum, inviterer vi til et praktisk kurs i nevertaking i slutten av juni.

Les mer…

Hva forteller maleriet oss?

Vest-Agder-museet har satt i gang en grundig registreringsprosess rundt den betydelige billedkunstsamlingen museet forvalter. På bakgrunn av dette, og i anledning utstillingen «Tidemand i hjembyen» som åpner 20. juni i Mandal museum, publiserer vi her en liten føljetong om det vi betegner som Staffelimaleri.

Les mer…

Vellykket plastbåtmøte på Odderøya

Mens Kristiansand og Odderøya badet i sol fulgte elleve plastbåtentusiaster «kallet» og stilte opp på plastbåtmøtet i regi av Vest-Agder-museet. Målet for møtet var å vise frem garasjen museet har til disposisjon, og undersøke hvorvidt det kunne være av interesse for å bruke garasjen for å restaurere private og museets båter.

Les mer…

Den store Kanondagen 2014

Stiftelsen Kristiansand kanonmuseum inviterer til den store Kanondagen på Møvik 1. juni 2014. Dagen åpnes av ordfører Arvid Grundekjøn kl 12.15. Direktør ved Vest-Agder-museet, John Olsen taler.

Les mer…

Museets dag i Vanse

Søndag 25. mai er det igjen klart for museets dag i Vanse. Dette tradisjonelle arrangementet er i år viet grunnlovsjubileet 1814-2014.

Les mer…

Foredrag til Grunnlovsjubileet

Vest-Agder-museet tilbyr foredrag i forbindelse med Grunnlovsjubileet. Ønsker din forening eller institusjon et kåseri eller foredrag om 1814, 17. maifeiring eller det norske flagget, ta kontakt.

Les mer…

Frigjøringsdagen og veterandagen 8. mai

Torsdag 8. mai markerer vi Frigjøringsdagen og veterandagen på Nordberg fort. Det blir sang av Farsund Shantykor, prolog ved konservator Inge Eikeland og tale ved ordfører Richard Ivar Buch. Lister forsvarshistoriske forening stiller med militære kjøretøy og materiell.

Les mer…

Nytt møte for plastbåtinteresserte

Mandag 26. mai kl. 18:00 inviterer Vest-Agder-museet klassiske plastbåtinteresserte til nytt møte. Denne kvelden skal vi prate om mulighetene for å få til et lokale som kan benyttes av private og av museet for å sette i stand klassiske plastbåter. 

Les mer…