Nyheter

Odderøya Open 2014

Lørdag 1. og søndag 2. november arrangeres Odderøya Open for 10. gang. Kunst- og kulturaktører på Odderøya åpner sine verksteder og arbeidsrom for publikum. Årets tema er «I fyr og flamme».

Les mer…

Kystens kunstner

Mandalskunstneren Amaldus Nielsen er kjent for sine mange stemningsmalerier fra Norges sør- og vestkyst. En stor del av Nielsens malerier kan nå ses på nettet.

Les mer…

Nytt aktivitetshus i Nodeviga

En intens prosjektperiode er ved å være over, og den 24. september 2014 vedtok et enstemmig bystyre i Kristiansand detaljreguleringsplanen for Odderøya museumshavn. Det skal bygges aktivitetshus, og uteområdet skal legges til rette for kulturformidling og aktiviteter tilpasset både liten og stor.

Les mer…

Tubefyllemaskin – apotekdrift på 1900-tallet

Elefantapoteket i Kristiansand ble stiftet i 1651 og er dermed et av landets eldste apotek. Opp gjennom de over 350 årene apoteket har eksistert har det sett flere ulike driftsmåter. Apoteket har benyttet ulike teknologier og utstyr. Noe av dette utstyret ble nylig gitt til Kristiansand museum.

Les mer…

BRUDD 2014 til Flekkefjord

Fotoutstillingen «BRUDD 2014 – bidrag til grunnlovsjubileet» fortsetter sin vandring i Vest-Agder. Den har nå kommet til Flekkefjord, der den står i Sundeparken fram til 9. november.

Les mer…

Mandal museum, Andorsengården

Skolebesøk på Mandal museum

Mandal blir ofte kalt Den lille byen med de store kunstnere, og i museet finnes arbeider av Adolph Tidemand, Olaf Isaachsen, Amaldus Nielsen og Gustav Vigeland som alle er født i Mandal.

Les mer…

Statsbudsjettet 2015

Da statsbudsjettet ble lagt frem i dag, lå det inne en viktig og svært gledelig økning til vedlikehold av Setesdalsbanen og antikvariske bygg ved Vest-Agder-museet. Dagens økning fra Kulturdepartementet vil være et viktig bidrag for å kunne ivareta lokomotiver og vogner på en bedre måte.

Les mer…