Nyheter

D/S Hestmanden – formidlingsplaner

D/S Hestmanden har seilt som frakteskip i både 1. og 2. verdenskrig og fremstår som unikt minnesmerke over begge krigene. Skipet skal etter planen blir en del av Vest-Agder-museet, som Norsk krigsseilermuseum.

Les mer…

Hesja er på plass!

Vi er hvert år i juni så heldige å få besøk av tradisjonsbærere fra Marnardal som hjelper oss med slåtte og hesjing på Vest-Agdertunet.

Les mer…

De kom fra Fjotland, en utstilling om rosemaling i Vest-Agder

På Kristiansand museum står en fergebu fra Tonstad i Sirdal som er dekorert med rosemaling malt av en av Vest-Agders fremste rosemalere. Utstillingen De kom fra Fjotland: Rosemaling i Vest-Agder handler om rosemaling i Vest-Agder, og særlig de omreisende Fjotlandsmalerne. Utstillingen kan sees på Kristiansand museum hele sommeren.

Les mer…

Sesongåpning på Vigeland hus

Vigeland hus åpner for sommeren.

Besøk Gustav og Emanuel Vigelands barndomshjem. Bli med på omvisning i snekkerverkstedet og huset og vær med på grafikkverksted.

Les mer…

Nyåpning av Sjøfartsutstillinga

Vi inviterer til markering av utvidet sjøfartsutstilling med gaver mottatt fra familien Bessesen.

Bevertning og kaffe er inkludert i billetten og gjelder alle utstillinger. Kr 80/40.

Sesongåpning på Mandal museum

Velkommen til Mandal museum og Vigeland hus. Se malerier av Amaldus Nielsen og Adolph Tidemand, fotoutstilling fra krigen, sjøfart- og fiskeriutstillinger og Gustav og Emanuel Vigelands barndomshjem.

Les mer…

Fotoutstilling i Mandal

I forbindelse med markeringen av frigjøringsjubileet, har Mandal museum satt opp  en annerledes fotoutstilling i byen. Gjennom krigen ble det tatt mange interessante foto som viser den tyske  invasjon, dagliglivet og frigjøringen i bybildet.

Les mer…