Mandal museum

Mandal museum holder til i Andorsengården, byens mest prominente kjøpmannsgård, oppført 1801-1805. Museet har gode utstillinger om byens tidlige sjøfart og eldre fiskeri på Agder-kysten.

Den nye lokalhistoriske utstillinga "Mandal - der elv møter hav" åpna i Andorsengården i juni 2021.

Utstillinga "Holdbart håndverk" åpna som en del av utstillinga "Bevar meg vel - verdien i godt håndverk" i juni 2021. Utstillinga viser vinnerne av Norges Husflidslags kampanje Holdbart Håndverk 2019-2021.

Mandal blir ofte kalt «Den lille byen med de store kunstnerne». I museet finnes arbeider av Adolph Tidemand, Amaldus Nielsen og Gustav Vigeland, som alle er født i Mandal. Vigeland hus er barndomshjemmet til kunstnerbrødrene Gustav og Emanuel Vigeland.

Les om høstferietilbudet vår her.

Bestill billetter til høstferietilbudet vårt her:

Vi tar imot bestilte grupper på omvisninger hele året.

Vi har også arrangementer i løpet av året.

 

 

Åpningstider

Sommeråpent 20. juni–15. august:
Man-fre 11–17, lør–søn 12–17.

Dette skjer i museet

Det finnes for øyeblikket ingen arrangementer lagt inn i kalendern

Høståpent på Mandal museum

Mandal feirer 100 år som by og vi viser jubileumsutstillinga «Mandal – der elv møter hav» i Andorsengården. Vi inviterer også til å lage tresnitt som Gustav Vigeland og til omvisning i Vigeland-brødrenes barndomshjem og i kunstnerbyen Mandal! Velkommen til museet lørdag 9. og søndag 10. oktober.

Les mer…

Kvinner i lokalpolitikken i Mandal 1904 til 1913

Hvor er kvinnene i historieskrivinga? Det lurer vi ofte på. Kvinner har alltid vært sentrale i utviklinga av samfunnet vårt, men fram til godt utpå 1800-tallet hadde kvinner få formelle rettigheter. Kvinners rett til utdanning, til å være yrkesaktive, drive politikk, tjene egne penger og ha eiendom kom først på 18- og 1900-tallet. På tross av dette lovverket, finner vi i vår lokale historie flere eksempler på kvinner som har fått en plass i historien.

Les mer…

Sesongfinale – GRATIS

Lørdag 14. og søndag 15. august er de to siste dagene med daglig åpent på Mandal museum og Vigeland hus. Vi vil gi flest mulig sjansen til å oppleve museet. Disse dagene tilbyr vi derfor GRATIS inngang til alle utstillingene våre!

Les mer…

Finn frem

Vennligst vent, men vi laster produkter...