Mandal museum

Mandal museum holder til i Andorsengården, byens mest prominente kjøpmannsgård, oppført 1801-1805. Museet har gode utstillinger om byens tidlige sjøfart og eldre fiskeri på Agder-kysten.

Den nye lokalhistoriske utstillinga "Mandal - der elv møter hav" åpna i Andorsengården i juni 2021.

Utstillinga "Holdbart håndverk" åpna som en del av utstillinga "Bevar meg vel - verdien i godt håndverk" i juni 2021. Utstillinga viser vinnerne av Norges Husflidslags kampanje Holdbart Håndverk 2019-2021.

Mandal blir ofte kalt «Den lille byen med de store kunstnerne». I museet finnes arbeider av Adolph Tidemand, Amaldus Nielsen og Gustav Vigeland, som alle er født i Mandal. Vigeland hus er barndomshjemmet til kunstnerbrødrene Gustav og Emanuel Vigeland.

Vi tar imot bestilte grupper på omvisninger hele året.

Vi har også arrangementer i løpet av året.

 

 

Åpningstider

Åpent for grupper hele året.

Sommeråpent 20. juni–15. august:
Man-fre 11–17, lør–søn 12–17.

Dette skjer i museet

se hele kalenderen

Vinterferie i Mandal

Velkommen til Andorsengården i vinterferien. Vi gir gratis inngang for å feire Mandal 100 år som by. Vår jubileumsutstilling og malerisamling er åpen. For barn har vi rebus og tegneaktivitet.

Les mer…

Juletreet i Andorsengården

Gustava Kielland (1800-1889) er mest kjent for å ha starta landets første kvinneforening (1844), ei forening som ble modell for den første kvinnebevegelsen i Norge. Hun har også skrevet julesangen O jul med din glede. I tillegg har hun gitt oss en av våre første nøyaktige beskrivelser av et juletre.

Les mer…

Finn frem

Vennligst vent, men vi laster produkter...