Kristiansand museum

På friluftsmuseet på Kongsgård kan du besøke nærmere 40 forskjellige hus. Det er eldre trebygninger flyttet hit fra Kvadraturen i Kristiansand og to gårdstun, ett fra Setesdal og ett fra Eiken. I tillegg kan publikum besøke en gammel skolestue fra sent 1800-tall og Tonstadbua med malte bibelske motiver og rosemaling innvendig. På Setesdalstunet ligger museets eldste bygning, Nomelandsloftet, fra 1585. «Minibyen» viser kvartaler med miniatyrhus fra gamle Kristiansand. Aktuelle utstillinger vises i hovedbygningen.

I kafeen vår i Mørchs paviljong kan du kan blant annet nyte en nystekt vaffel med en kopp kaffe eller te. Kjøp billetter i vår museumsbutikk, og se hva vi har å tilby av gaveartikler og suvenirer.

Kristiansand museum tilbyr skole- og barnehageopplegg gjennom hele året og er også åpent for ordinært publikum store deler av året. Om sommeren er det ulike aktiviteter for barn hver dag. Gårdsdyrene som er på «sommerferie» på museet, er også et populært innslag.

Klikk her for å lese mer om hva vi kan tilby.

Åpningstider

Sommeråpent: 23. juni til 18. august kl. 10-16 (hver dag).

Dette skjer i museet

se hele kalenderen
Årskort Fellesbillett Vest-Agder-museet.

Årskort til 11 museer: Ett år med kulturopplevelser!

Ved kjøp av Vest-Agder-museets årskort, får du fri inngang hele året på de fleste av våre museer. Årskortet gir deg også fri inngang til familiedager og julemarked, samt 50% rabatt på billett til kjøring med Setesdalsbanen og ammunisjonsjernbanen på Kristiansand kanonmuseum.

Les mer…

Finn frem