fbpx

Julemarked på Kristiansand museum 2022

Jul Kristiansand museum
Velkommen til et av Sørlandets største julemarked! Like sikkert som at jula kommer er det at vi arrangerer julemarked på friluftsmuseet på Kongsgård 1. søndag i advent kl. 12-16. Bli med på førjulshygge på museet!

Her blir det anledning til å kjøpe flotte, hjemmelagde julegaver. I nesten 40 ulike boder selges det alt fra julepynt og strikkevarer til syltetøy og konfekt. Det er stort sett lokalt håndverk og kortreist mat. Mellom slagene kan man ta en kopp kaffe, kjøpe seg en vaffel eller pølse, og spise litt julegrøt. Det blir julestemning på tunet hvor barna kan møte nissen og høre eventyr.

Sett av datoen til et av Sørlandets største julemarkeder: 27.11.2022!

Merk! Det er dessverre ikke parkering ved museet. HC-parkering tillates. Besøkende oppfordres til andre transportmidler (busstopp Bjørndalssletta) og parkeringsplass ved Meny Albert og Norengros Gustav Pedersen. Se kart lenger nede på denne siden.

Billetter:

Voksen 110,-
Barn (3-16) 50,-
Gratis inngang med årskort.

Forhåndskjøp inngangsbilletter så slipper du kø!

Billetter kan ikke refunderes.

Gratis inngang med årskort!

Har du årskort for 2022 eller planlegger du allerede nå å kjøpe fellesbillett/årskort for 2023? Da kommer du gratis inn til julemarkedet vårt. Du må allikevel «kjøpe» billetter til julemarkedet, men da kan du velge «årskort» i bestillingen og da betaler du ingenting. Kjøp årskort her.

PS: Dersom ikke du har mottatt kortet i posten innen julemarkedet starter, kan du fremvise kvitteringen du har mottatt på mail som bevis.

Program 2022

Her er også programmet for dagen:
Kl. 12-16: Salgsboder i Bygata er åpne
Kl. 12-16: Snekkerverksted for barna – så langt beholdningen rekker
Kl. 12-16: Lageverksted for barna – vi lager juletrepynt – så langt beholdningen rekker
Kl. 12-14: Ponniridning
Kl. 12-16: Møt nissen i fjøset fra Rike i Setesdal
Kl. 12.30: Julefortellinger med Hilde Eskild i Årestua
Kl. 13.00: Fortellinger om nissen Søndre med Fredrik Schulze i Årestua
Kl. 13.30: Julefortellinger med Hilde Eskild i Årestua
Kl. 14.00: Fortellinger om nissen Søndre med Fredrik Schulze i Årestua
Kl. 14.30: Julefortellinger med Hilde Eskild i Årestua
Kl. 15.00: Nissefamilien kommer over heia

Julefortellinger og urfremføring om nissen Søndre

I idylliske omgivelser på Setesdalstunet, blir det hver halvtime fremført julefortellinger. Hilde Eskild er forteller og har med seg et knippe med fortellinger som omhandler jul.

I år blir det også historier om nissen Søndre. Det er Fredrik Schulze som har urfremføring av historiene om den norske nissen Søndre. Søndre er en gårdsnisse som både hjelper menneskene på gården og styrer med sine ting slik at det blir slik han synes er best. Skuespiller Fredrik Schulze vil formidle flere av opplevelsene til Søndre i årestua på Setesdalstunet.

Aktiviteter for barna

Museet legger til rette for at det blir snekkerverksted og lageverksted for barna i Bygata. Lageaktivitetene passer fint for barna å gjøre sammen med voksne de er sammen med på markedet. Det blir mulig å ri ponni første halvdel av julemarkedet. Og på Setesdalstunet går det også an å ta turen innom fjøset med julegaveønskene sine.

Og vi har hørt at nissen og hans familie kanskje stikker innom museet i løpet av dagen. Kanskje har de noen sekker med?

Kart over parkering

Vennligst vent, men vi laster produkter...