Sjølingstad Uldvarefabrik

Sjølingstad Uldvarefabrik ble etablert i 1894 og er i dag en levende museumsfabrikk. Vi produserer fremdeles ullvarer på de gamle maskinene. På omvisning gjennom fabrikken forteller vi om fabrikkens historie og demonstrerer maskiner råulla må gjennom før den ender opp som ferdige varer.

Åpen museumsbutikk og utstilling kl. 11–15 hverdager.

Omvisning i fabrikken kan bestilles alle dager, hele året. (Gruppepris kr 1400/2000)

I museumsbutikken selger vi garn, kardet ull, hobbyfilt, vadmel og tepper produsert på gamle maskiner. Her finner du informasjon om våre produkter.

 

Åpningstider

Åpen museumsbutikk man-fre kl. 11–15.

Vinterferieaktiviteter for hele familien 17.–21. og 24.–28. februar kl. 11–15

Dette skjer i museet

se hele kalenderen

Strikkekafe på museumsfabrikken

I forbindelse med Kristiansand Strikkefestival har vi strikkekafe fredag 20. mars fra kl. 11–16.30. Du er hjertelig velkommen innom, enten du er på vei til Strikkefestival eller ikke.

Les mer…

Vinterferie på Sjølingstad

Det blir aktiviteter for hele familien på museumsfabrikken i vinterferien uke 8 og 9. Vi har åpent hverdager kl. 11-15. Det blir ullaktiviteter for hele familien og omvisning i fabrikken som passer for barna også.

Les mer…

Lær industrihistorie på museumsfabrikken

I flere år har Sjølingstad Uldvarefabrik gjennomført skoletilbud for 8. trinn om den industrielle revolusjon gjennom Den kulturelle skolesekken i fylket. Ved å besøke den levende museumsfabrikken, et teknisk-industrielt kulturminne, skal elevene skal få kjennskap til den industrielle revolusjonen og viktige utviklingstrekk som følge av den.

Les mer…

Finn frem

Vennligst vent, men vi laster produkter...