Tingvatn fornminnepark

Tingvatn er et svært gammelt tingsted for de indre bygdene vest i Agder. Det er særlig jernalder, spesielt folkevandringstiden, som preger området. Tingplassen med gravhauger og steinsettinger finnes fremdeles på Tingvatn.

NB: Vi gjør oppmerksom at hovedutstillingen er stengt på grunn av ombygging. Du vil likevel kunne besøke fornminnefeltet og få en presentasjon om folkevandringstiden av våre fortellere.

Formidling til skoler, foreninger og andre besøkende, arbeid med historisk håndverk i tekstil og andre materialer, utstillinger og det årlige Jernaldertinget «Bjørnevåk» er noe av det som skjer i løpet av året. Tingvatn fornminnepark er en åpen møteplass – et sted der kulturhistorien på Tingvatn spesielt, og i Hægebostad og indre Agder generelt, blir formidlet.

Tingvatn fornminnepark har gratis inngang.

Vil du vite mer om hva du kan oppleve på Tingvatn fornminnepark? Se her.

Les mer om Bjørnevåk – Jernalderting på Tingvatn fornminnepark i Hægebostad.

Film fra TV Agder om Tingvatn.

Tingvatn - Photo Adam Read

Åpningstider

Sommersesong 19. juni - 18. august 2024: Onsdag-søndag kl. 12-17. Gratis inngang. Fornminnefeltet er åpent hele året døgnet rundt.

Vi gjør oppmerksom at hovedutstillingen er stengt på grunn av ombygging. Du vil likevel kunne få en miniomvisning også under denne perioden.

Dette skjer i museet

Det finnes for øyeblikket ingen arrangementer lagt inn i kalenderen

Årskort Fellesbillett Vest-Agder-museet.

Årskort til 11 museer: Ett år med kulturopplevelser!

Ved kjøp av Vest-Agder-museets årskort, får du fri inngang hele året på de fleste av våre museer. Årskortet gir deg også fri inngang til familiedager og julemarked, samt 50% rabatt på billett til kjøring med Setesdalsbanen og ammunisjonsjernbanen på Kristiansand kanonmuseum.

Les mer…

Finn frem