fbpx

Tingvatn fornminnepark

Tingvatn er et svært gammelt tingsted for de indre bygdene vest i Agder. Det er særlig jernalder, spesielt folkevandringstiden, som preger området. Tingplassen med gravhauger og steinsettinger finnes fremdeles på Tingvatn.

Formidling til skoler, foreninger og andre besøkende, arbeid med historisk håndverk i tekstil og andre materialer, utstillinger og det årlige Jernaldertinget er noe av det som skjer i løpet av året. Tingvatn fornminnepark er en åpen møteplass – et sted der kulturhistorien på Tingvatn spesielt, og i Hægebostad og indre Agder generelt, blir formidlet.

Tingvatn fornminnepark har gratis inngang.

Vil du vite mer om hva du kan oppleve på Tingvatn fornminnepark? Se her.

Les mer om Bjørnevåk – Jernalderting på Tingvatn fornminnepark i Hægebostad.

Film fra TV Agder om Tingvatn.

Tingvatn - Photo Adam Read

Åpningstider

Åpent hver søndag kl. 12-16 utenom sommersesong og ved arrangementer. Gratis inngang. Fornminnefeltet er åpent hele året døgnet rundt.
Vi gjør oppmerksom at hovedutstillingen er stengt på grunn av ombygging mot nyåpning sommeren 2024. Du vil likevel kunne få en miniomvisning og lærdom om stedet også under denne perioden.

Dette skjer i museet

se hele kalenderen

Årskort til 11 museer: Ett år med kulturopplevelser!

Ved kjøp av Vest-Agder-museets årskort, får du fri inngang hele året på de fleste av våre museer. Årskortet gir deg også fri inngang til familiedager og julemarked, samt 50% rabatt på billett til kjøring med Setesdalsbanen og ammunisjonsjernbanen på Kristiansand kanonmuseum.

Les mer…

Finn frem