Tingvatn fornminnepark

Tingvatn er et svært gammelt tingsted for de indre bygdene vest i Agder. Det er særlig jernalder, spesielt folkevandringstiden, som preger området. Tingplassen med gravhauger og steinsettinger finnes fremdeles på Tingvatn.

NB: Vi gjør oppmerksom at hovedutstillingen er stengt på grunn av ombygging. Du vil likevel kunne besøke fornminnefeltet og få en presentasjon om folkevandringstiden av våre fortellere.

Formidling til skoler, foreninger og andre besøkende, arbeid med historisk håndverk i tekstil og andre materialer, utstillinger og det årlige Jernaldertinget «Bjørnevåk» er noe av det som skjer i løpet av året. Tingvatn fornminnepark er en åpen møteplass – et sted der kulturhistorien på Tingvatn spesielt, og i Hægebostad og indre Agder generelt, blir formidlet.

Tingvatn fornminnepark har gratis inngang.

Vil du vite mer om hva du kan oppleve på Tingvatn fornminnepark? Se her.

Les mer om Bjørnevåk – Jernalderting på Tingvatn fornminnepark i Hægebostad.

Film fra TV Agder om Tingvatn.

Tingvatn - Photo Adam Read

Åpningstider

Åpent hver søndag kl. 12-16 utenom sommersesong og ved arrangementer. Gratis inngang. Fornminnefeltet er åpent hele året døgnet rundt.
Vi gjør oppmerksom at hovedutstillingen er stengt på grunn av ombygging. Du vil likevel kunne få en miniomvisning også under denne perioden.
Sommersesong: 19. juni - 18. august 2024: Onsdag-søndag kl. 12-17.

Dette skjer i museet

Det finnes for øyeblikket ingen arrangementer lagt inn i kalenderen

Finn frem