Tingvatn fornminnepark

Tingvatn er et svært gammelt tingsted for de indre bygdene vest i Agder. Det er særlig jernalder, spesielt folkevandringstiden, som preger området. Tingplassen med gravhauger og steinsettinger finnes fremdeles på Tingvatn.

NB: Vi gjør oppmerksom at hovedutstillingen er stengt på grunn av ombygging. Du vil likevel kunne besøke fornminnefeltet og få en presentasjon om folkevandringstiden av våre fortellere.

Formidling til skoler, foreninger og andre besøkende, arbeid med historisk håndverk i tekstil og andre materialer, utstillinger og det årlige Jernaldertinget «Bjørnevåk» er noe av det som skjer i løpet av året. Tingvatn fornminnepark er en åpen møteplass – et sted der kulturhistorien på Tingvatn spesielt, og i Hægebostad og indre Agder generelt, blir formidlet.

Tingvatn fornminnepark har gratis inngang.

Vil du vite mer om hva du kan oppleve på Tingvatn fornminnepark? Se her.

Les mer om Bjørnevåk – Jernalderting på Tingvatn fornminnepark i Hægebostad.

Film fra TV Agder om Tingvatn.

Tingvatn - Photo Adam Read

Åpningstider

Åpningstider utenom sommersesong: Hver søndag kl. 12-16 og ved arrangementer.

Hovedutstillingen er stengt på grunn av ombygging. Du vil likevel kunne få en miniomvisning også i denne perioden.

Dette skjer i museet

Det finnes for øyeblikket ingen arrangementer lagt inn i kalenderen

Årskort til 11 museer: Ett år med kulturopplevelser!

Ved kjøp av Vest-Agder-museets årskort, får du fri inngang hele året på de fleste av våre museer. Årskortet gir deg også fri inngang til familiedager og julemarked, samt 50% rabatt på billett til kjøring med Setesdalsbanen og ammunisjonsjernbanen på Kristiansand kanonmuseum.

Les mer…

den nye tolkningen av Eikensverdet i ulike vinkler. Sverdet ligger på vakre tøystykker på et bord. På noen av bildene er også kopien av Eikenperla og av ei spenne i bronse.

Eikensverdet – Det ukjente sverdet fra folkevandringstidens Hægebostad

Av Samuel Høiland.

Tingvatn ligger i Hægebostad kommune, men har du lagt merke til at kommunens våpenskjold inneholder to sverd? Har du også tenkt over hva de symboliserer? De symboliserer den lange felles historien i kommunen, unntaket var den korte perioden Eiken og Hægebostad var egne kommuner mellom 1915 og 1962. Derfor representerer sverdene i våpenskjoldet arkeologiske funn fra hele kommunen og står for gjenforening. Det ene sverdet skal selvsagt være Snartemosverdet, men det andre sverdet er det langt mindre kjente sverdet fra Eiken.

Les mer…

Finn frem