Publikumstilbud på Tingvatn fornminnepark

Tingvatn Fornminnepark
Tingvatn Fornminnepark

Tingvatnfeltet i Hægebostad kommune er et av de mest fascinerende fornminneområdene i Agder. Det er særlig jernalder, spesielt folkevandringstiden, som preger området. Tingvatn regnes som Norges best bevarte tingsted med graver og steinsettinger.

NB: Vi gjør oppmerksom at hovedutstillingen er stengt på grunn av ombygging. Du vil likevel kunne besøke fornminnefeltet og få en presentasjon om folkevandringstiden av våre fortellere.

Tingvatn fornminnepark har gratis inngang.

Formidling til skoler, foreninger og andre besøkende, arbeid med historisk håndverk i tekstil og andre materialer, utstillinger og det årlige Vikingtinget er noe av det som skjer i løpet av året. Tingvatn fornminnepark er en åpen møteplass – et sted der kulturhistorien på Tingvatn spesielt, og i Hægebostad og indre Agder generelt, blir formidlet.

Aktiviteter for barn

Sesongbaserte aktiviteter som eksempel spinning på håndtein, lage snor på slyngestokk. Kanskje du har lyst å prøve å veve med en oppstadvev? Har du noen ganger slått ild? Spør etter dagens aktivitet.

Barnas Arkeologidag Tingvatn.

Omvisning på fornminnefeltet og utstillinger

Henvend deg i resepsjonen. Se åpningstider for oversikt over omvisninger i sommersesongen.

Kafé og butikk

Vi serverer sesongens suppe, kanelboller og lappekaker fra eget kjøkken. Du får også is, kaffe og kalde drikker. I museumsbutikken finner du litteratur og varer knyttet til jernalder og håndverk samt lokalhistoriske utgivelser.

Besøk også Hægebostad Bygdemuseum i sommer. Det holder åpent på søndager i sommersesongen.

Les om universell utforming og tilgjengelighet på Tingvatn.

Rekonstruksjon av Snartemo V Båndet. Vevet av Randi Stoltz. Garnet er farget av Elisabeth Vetland. Foto Katja Regevik.