fbpx

Publikumstilbud på Tingvatn fornminnepark

Tingvatn Fornminnepark
Tingvatn Fornminnepark

Tingvatnfeltet i Hægebostad kommune er et av de mest fascinerende fornminneområdene i Agder. Det er særlig jernalder, spesielt  folkevandringstiden, som preger området. Tingvatn regnes som Norges best bevarte tingsted med graver og steinsettinger.

Formidling til skoler, foreninger og andre besøkende, arbeid med historisk håndverk i tekstil og andre materialer, utstillinger og det årlige Vikingtinget er noe av det som skjer i løpet av året. Tingvatn fornminnepark er en åpen møteplass – et sted der kulturhistorien på Tingvatn spesielt, og i Hægebostad og indre Agder generelt, blir formidlet.

Sesongtilbud:

Aktiviteter for barn: Sesongbaserte aktiviteter som eksempel spinning på håndtein, lage snor på slyngestokk. Kanskje du har lyst å prøve å veve med en oppstadvev? Har du noen ganger slått ild? Spør etter dagens aktivitet. Kanskje vi kan skjære tre eller barke stokker?

Omvisning på fornminnefeltet og utstillinger: Henvend deg i resepsjonen. Omvisninger onsdag-søndag kl. 12.30 og 14.30 i sommersesongen.

Utstillinger:
– Gunleik Tingvatns treskjæringer.
– «Det var en gang en tresko» – Gravfunnet fra Bjærum
– Gullalder i Agder – om Folkevandringstiden i dalføret. Her kan du bli kjent med gravfunnene fra Snartemo som de fineste fra denne tidsepoken. Med bakgrunn i funnene kan vi beskrive perioden som Snartemotiden.
– Lokalhistorisk bildearkiv.

Kafé og butikk:
Vi serverer sesongens suppe, kanelboller og lappekaker fra eget kjøkken. Du får også is, kaffe og kalde drikker. I museumsbutikken finner du litteratur og varer knyttet til jernalder og håndverk samt lokalhistoriske utgivelser.

Tingvatn fornminnepark har GRATIS inngang.

Besøk også Hægebostad Bygdemuseum i sommer. Det holder åpent på søndager i sesongen.

Rekonstruksjon av Snartemo V Båndet. Vevet av Randi Stoltz. Garnet er farget av Elisabeth Vetland. Foto Katja Regevik.

Vennligst vent, men vi laster produkter...