Publikumstilbud på Tingvatn fornminnepark

Tingvatnfeltet i Hægebostad kommune er et av de mest fascinerende fornminneområdene i Vest-Agder. Det er særlig jernalder, spesielt  folkevandringstiden, som preger området. Tingvatn regnes som Norges best bevarte tingsted med graver og steinsettinger.

Formidling til skoler, foreninger og andre besøkende, arbeid med historisk håndverk i tekstil og andre materialer, utstillinger og det årlige Vikingtinget er noe av det som skjer i løpet av året. Tingvatn fornminnepark og besøkssenter skal framstå som en åpen møteplass – et sted der kulturhistorien på Tingvatn spesielt, og i Hægebostad og indre Agder generelt, blir formidlet.

Sesongtilbud:

Aktiviteter for barn: Pil og bue, spydkasting, spinning på håndtein, lage snor på slyngestokk. I helgene er det steking av pannekaker på bål eller smiing i smia kl. 13.30-15.00

Omvisning på fornminnefeltet: Henvend deg i resepsjonen.

Utstillinger:
– Gunleik Tingvatns treskjæringer.
– “Det var en gang en tresko” – Gravfunnet fra Bjærum
– Snartemotiden – om Folkevandringstiden i dalføret. Her kan du bli kjent med gravfunnene fra Snartemo. Her kan du prøve å veve på oppstadvev. Ingen høvding kunne overleve med bare sverd, de trengte også klær.
– Lokalhistorisk bildearkiv.

Kafé og butikk:
Vi serverer Tones Hjortesuppe fra Mydland gård, ertesuppe, kanelboller og lappekaker og minipizza fra eget kjøkken. Du får også is, kaffe og kalde drikker. I museumsbutikken finner du litteratur og varer knyttet til jernalder og håndverk samt lokalhistoriske utgivelser.

Besøk også Hægebostad Bygdemuseum i sommer. Det holder åpent på søndager i sesongen.

 

Rekonstruksjon av Snartemo V Båndet. Vevet av Randi Stoltz. Garnet er farget av Elisabeth Vetland. Foto Katja Regevik.

 

 

 

 

Vennligst vent, men vi laster produkter...