Tilgjengelighet Tingvatn fornminnepark

Vest-Agder-museet jobber med å gjøre våre museer tilgjengelig for alle uansett funksjonsnivå. Dette innebærer universell utforming og tilrettelegging av informasjon og innholdsformidling. Universell utforming består av fysiske tiltak som heis, ramper, automatiske dører, og parkeringsplasser for forflytningshemmede. Tilrettelegging av selve formidlinga inkluderer lettleste tekster, bokstavstørrelse, godt lys, punktskrift og tegnspråk.

Her er informasjon om universell utforming ved Tingvatn fornminnepark

Inngang: Inngang er direkte tilgjengelig ved parkeringsplass. Ved behov kan bilen parkeres 4 meter fra inngang.

Ingen parkeringsavgift. Vi har to destinasjonsladere for EL-bil.

Vi har automatisk døråpner. Ved behov kan dobbeltdør åpnes for ekstra tilgang. Toalettene befinner seg rett ved inngangen og et av tre toaletter er tilpasset rullestolbrukere.

Arenaen: Hele innvendig arena kan besøkes uten bruk av trapper.

Dørene innvendig er rullestoltilpasset. Der er ikke lederlinje på gulvet, men områdene er normalt godt belyste. Det spilles bakgrunnsmusikk kun unntaksvis. Vi streber å ikke ha fremmede luktelementer, slikt som vaskemidler og planter som kan forårsake reaksjon.

Museumsbutikken er rett ved inngangen. Her kan man betale med kort, vipps og kontanter. Her kan du kjøpe kaffe og andre enkle forfriskninger samt suvenir og bøker.

Utvendig fornminneområde er et naturområde som du kan besøke ved å bevege deg gjennom en gruslagt sti. Stien har god brede, 2 til 3 meter, og kan rulles på både barnevogn og erfaringsmessig av de fleste rullestoltypene.

Vi har appbasert guide for uteområder, hvor du kan få fortellingen lest opp på norsk, engelsk eller tysk.

Ankomst: Nærmeste togstasjon er Snartemo stasjon, 7 kilometer fra museet.

Det går få bussavganger videre til Tingvatn, derfor anbefaler vi å sjekke avgangstider på akt.no. Det er mulig å bestille taxi på forhånd.

Ankomst med bil: Kan man kjøre hele veien frem, eller må man gå et stykke. Du kan kjøre bilen helt inntil museet. Fornminnefeltet er rett ved siden av.

Ved særkilte anledninger tillater vi å kjøre med bil til fornminnefeltet om det er ønskelig å besøke fornminnene og den besøkende ikke kan flytte seg dit ellers. Dette avtales ved å ta kontakt med avdelingsleder.

Ledsager: Ledsager med ledsagerbevis får gratis inngang. Ledsagerbevis aksepteres ved arrangementer som det er billett for.

Hund: Det er tillat med hund i området. Hunden skal holdes i bånd. Servicehund er velkommen overalt inne.