fbpx

D/S Hestmanden

D/S Hestmanden ble bygget i 1911 i Bergen for Vesteraalens Dampskibsselskab. I fredstid har skipet hovedsakelig fraktet folk og gods opp og ned norskekysten. Under begge verdenskrigene ble Hestmanden brukt til den risikofylte konvoifarten, men klarte seg gjennom to verdenskriger og fikk ry på seg som et særdeles heldig skip. Mer om skipets spennende historie kan leses her.

I etterkrigstiden seilte Hestmanden på ulike oppdrag både utenriks og innenriks fram til 1979, da skipet ble berget fra opphugging. Etter flere tiår med restaureringsarbeid ble skipet døpt på nytt i 2011. I 2017 åpnet det for publikum, både som seilende museum, hvor båtens historie formidles i utstilling, og som Norsk krigsseilermuseum som formidler den dramatiske historien til sjøfolk på norske skip under to verdenskriger. Hestmanden byr på både autentiske filmklipp fra krigen og et dykk ned i Krigsseilerregisteret. Les mer om Norsk krigsseilermuseum her. 

Når D/S Hestmanden ikke er på tokt ligger den ved kai på Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter utenfor Kristiansand.

Også i 2022 skal D/S Hestmanden ut på seilas. Se seilingsplan for sommeren 2022.

Ønsker du å bli en del av et frivillig mannskapet på framtidige seilas? Da kan du lese denne artikkelen for mer informasjon.

Bilde Hestmanden 2020
Hestmanden 2020.

Åpningstider

Se arrangementsoversikt for oppdatert informasjon om åpne dager.

Seilingsplan for 2023 kommer.

Dette skjer i museet

Det finnes for øyeblikket ingen arrangementer lagt inn i kalenderen

Krigsseileren - promoplakat av Mer Film

Se D/S Hestmanden i storfilmen Krigsseileren

I 2021 ble D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum brukt i innspillingen av den norske storfilmen Krigsseileren, som hadde kinopremiere 23. september 2022, – på dagen 111 år siden D/S Hestmanden for første gang ble sjøsatt.

Les mer…

Finn frem

Vennligst vent, men vi laster produkter...