fbpx

D/S Hestmanden

D/S Hestmanden ble bygget i 1911 i Bergen for Vesteraalens Dampskibsselskab. I fredstid har skipet hovedsakelig fraktet folk og gods opp og ned norskekysten. Under begge verdenskrigene ble Hestmanden brukt til den risikofylte konvoifarten, men klarte seg gjennom to verdenskriger og fikk ry på seg som et særdeles heldig skip. Mer om skipets spennende historie kan leses her.

I etterkrigstiden seilte Hestmanden på ulike oppdrag både utenriks og innenriks fram til 1979, da skipet ble berget fra opphugging. Etter flere tiår med restaureringsarbeid ble skipet døpt på nytt i 2011. I 2017 åpnet det for publikum, både som seilende museum, hvor båtens historie formidles i utstilling, og som Norsk krigsseilermuseum som  formidler den dramatiske historien til sjøfolk på norske skip under to verdenskriger. Les mer om Norsk krigsseilermuseum her. 

Når D/S Hestmanden ikke er på tokt ligger den ved kai på Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter utenfor Kristiansand.

Også i 2022 skal D/S Hestmanden ut på seilas. Se seilingsplan for sommeren 2022.

Ønsker du å bli en del av et frivillig mannskapet på framtidige seilas? Da kan du lese denne artikkelen for mer informasjon.

Hestmanden for egen maskin 2021
Hestmanden for egen maskin 2021.

Åpningstider

10.08 – 13.08: Haugesund, Sildajazz
15.08 – 19.08: Arendal, Arendalsuka
Se seilingsplan for mer informasjon.

24. juni - 10. juli 2022:
Fra klokken 11:00 til 17:00 hver dag.
Lokasjon: Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter

Dette skjer i museet

se hele kalenderen
Hestmanden for egen maskin 2021

D/S Hestmanden til Arendalsuka 2022

Arendalsuka er en en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid. D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum er tilstede hele uken.

Les mer…

Finn frem

Vennligst vent, men vi laster produkter...