D/S Hestmanden

Besøk D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum og lær mer om norske sjøfolk og krigsseilere.

D/S Hestmanden ble bygget i 1911 i Bergen for Vesteraalens Dampskibsselskab. I fredstid har skipet hovedsakelig fraktet folk og gods opp og ned norskekysten. Under begge verdenskrigene ble Hestmanden brukt til den risikofylte konvoifarten, men klarte seg gjennom to verdenskriger og fikk ry på seg som et særdeles heldig skip. Mer om skipets spennende historie kan leses her.

Norsk krigsseilermuseum

I etterkrigstiden seilte D/S Hestmanden på ulike oppdrag både utenriks og innenriks fram til 1979, da skipet ble berget fra opphugging. Etter flere tiår med restaureringsarbeid ble skipet døpt på nytt i 2011. I 2017 åpnet det for publikum, både som seilende museum, hvor båtens historie formidles i utstilling, og som Norsk krigsseilermuseum som formidler den dramatiske historien til sjøfolk på norske skip under to verdenskriger. Hestmanden byr på både autentiske filmklipp fra krigen og et dykk ned i Krigsseilerregisteret. Les mer om Norsk krigsseilermuseum her. 

Når D/S Hestmanden ikke er på tokt ligger den ved kai på Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter utenfor Kristiansand.

Seilingsplan for sommeren 2024 finner du her.

Ønsker du å bli en del av et frivillig mannskapet på framtidige seilas? Da kan du lese denne artikkelen for mer informasjon.

Bilde Hestmanden 2020
D/S Hestmanden 2020.

Åpningstider

Åpent skip på Bredalsholmen i Kristiansand fra 12.07-04.08 fra kl. 11-17.
Se øvrig seilingsplan for 2024.

Årskort Fellesbillett Vest-Agder-museet.

Årskort til 11 museer: Ett år med kulturopplevelser!

Ved kjøp av Vest-Agder-museets årskort, får du fri inngang hele året på de fleste av våre museer. Årskortet gir deg også fri inngang til familiedager og julemarked, samt 50% rabatt på billett til kjøring med Setesdalsbanen og ammunisjonsjernbanen på Kristiansand kanonmuseum.

Les mer…

Finn frem