D/S Hestmanden

NORSK KRIGSSEILERMUSEUM

D/S Hestmanden ble bygget i 1911 i Bergen for Vesteraalens Dampskibsselskab. I fredstid har skipet hovedsakelig fraktet folk og gods opp og ned norskekysten. Under begge verdenskrigene ble Hestmanden brukt til den risikofylte konvoifarten, men klarte seg gjennom to verdenskriger og fikk ry på seg som et særdeles heldig skip. Mer om skipets spennende historie kan leses her.

I etterkrigstiden seilte Hestmanden på ulike oppdrag både utenriks og innenriks fram til 1979, da skipet ble berget fra opphugging. Etter flere tiår med restaureringsarbeid ble skipet døpt på nytt i 2011. I 2017 åpnet det for publikum, både som seilende museum, hvor båtens historie formidles i utstilling, og som Norsk krigsseilermuseum som  formidler den dramatiske historien til sjøfolk på norske skip under to verdenskriger. Les mer om museet her. 

D/S Hestmanden - Norsk krigsseilermuseum holder foreløpig stengt og arbeider med mye spennende i kulissene, blant annet en ny utstilling og seilas i 2021.

Ønsker du å bli en del av mannskapet om bord på seilasen i 2021? Da kan du lese denne artikkelen for mer informasjon. 

Åpningstider

Norsk krigsseilermuseum holder foreløpig stengt og planlegger seilas sommeren 2021.

Dette skjer i museet

Det finnes for øyeblikket ingen arrangementer lagt inn i kalendern

D/S Hestmanden på prøvetur

Onsdag 24. juni var D/S Hestmanden på prøvetur i området utenfor Kristiansand. Prøveturen var vellykket og ble avsluttet en hel dag før planlagt, nettopp fordi alt gikk så bra. I denne artikkelen skal vi oppsummere hva som ble gjort på prøveturen.

Les mer…

Finn frem

Vennligst vent, men vi laster produkter...