D/S Hestmanden

NORSK KRIGSSEILERMUSEUM

D/S Hestmanden ble bygget i 1911 i Bergen for Vesteraalens Dampskibsselskab. I fredstid har skipet hovedsakelig fraktet folk og gods opp og ned norskekysten. Under begge verdenskrigene ble Hestmanden brukt til den risikofylte konvoifarten, men klarte seg gjennom to verdenskriger og fikk ry på seg som et særdeles heldig skip. Mer om skipets spennende historie kan leses her.

I etterkrigstiden seilte Hestmanden på ulike oppdrag både utenriks og innenriks fram til 1979, da skipet ble berget fra opphugging. Etter flere tiår med restaureringsarbeid ble skipet døpt på nytt i 2011. I 2017 åpnet det for publikum, både som seilende museum, hvor båtens historie formidles i utstilling, og som Norsk krigsseilermuseum som  formidler den dramatiske historien til sjøfolk på norske skip under to verdenskriger. Les mer om museet her. 

D/S Hestmanden - Norsk krigsseilermuseum holder foreløpig stengt og arbeider med mye spennende i kulissene, blant annet en ny utstilling og seilas i 2021.

Ønsker du å bli en del av mannskapet om bord på seilasen i 2021? Da kan du lese denne artikkelen for mer informasjon. 

Åpningstider

Norsk krigsseilermuseum holder foreløpig stengt og planlegger seilas sommeren 2021.

Dette skjer i museet

Det finnes for øyeblikket ingen arrangementer lagt inn i kalendern

Frigjøringsdagen

I 2020 var det 75 år siden andre verdenskrig var over. Vest-Agder-museet markerte dagen digitalt – med bidrag fra alle avdelinger. Nå har vi gjort alle innslag tilgjengelig i denne artikkelen, og de tåler et gjensyn.

Les mer…

Finn frem

Vennligst vent, men vi laster produkter...