fbpx

D/S Hestmanden

Besøk D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum og lær mer om norske sjøfolk og krigsseilere.

D/S Hestmanden ble bygget i 1911 i Bergen for Vesteraalens Dampskibsselskab. I fredstid har skipet hovedsakelig fraktet folk og gods opp og ned norskekysten. Under begge verdenskrigene ble Hestmanden brukt til den risikofylte konvoifarten, men klarte seg gjennom to verdenskriger og fikk ry på seg som et særdeles heldig skip. Mer om skipets spennende historie kan leses her.

Norsk krigsseilermuseum

I etterkrigstiden seilte Hestmanden på ulike oppdrag både utenriks og innenriks fram til 1979, da skipet ble berget fra opphugging. Etter flere tiår med restaureringsarbeid ble skipet døpt på nytt i 2011. I 2017 åpnet det for publikum, både som seilende museum, hvor båtens historie formidles i utstilling, og som Norsk krigsseilermuseum som formidler den dramatiske historien til sjøfolk på norske skip under to verdenskriger. Hestmanden byr på både autentiske filmklipp fra krigen og et dykk ned i Krigsseilerregisteret. Les mer om Norsk krigsseilermuseum her. 

Når D/S Hestmanden ikke er på tokt ligger den ved kai på Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter utenfor Kristiansand.

Også i 2023 skal D/S Hestmanden ut på seilas. Se seilingsplan for sommeren 2023.

Ønsker du å bli en del av et frivillig mannskapet på framtidige seilas? Da kan du lese denne artikkelen for mer informasjon.

Teaterforestilling om bord på Hestmanden

«Det heldige skipet – en krigsseilerhistorie» skal på turné med D/S Hestmanden, og forestillingen vil bli spilt i Kristiansand, Langesund, Horten, Moss, Oslo, Risør, Sandefjord og Mandal! Les mer og kjøp billetter til «Det heldige skipet – en krigsseilerhistorie».

Bilde Hestmanden 2020
Hestmanden 2020.

Åpningstider

Se seilingsplan for sommeren 2023 og arrangementsoversikt for oppdatert informasjon om åpne dager.

Billetter til «Det heldige skipet – en krigsseilerhistorie» kjøpes på ebillett.no/kanonproduksjon.

Krigsseileren til Netflix

Foto: Mer Film

Fjorårets norske Oscarkandidat «Krigsseileren» var den mest sett norske filmen på kino i 2022. Over 400 000 publikummere så den viktige storfilmen på norske kinoer. Søndag 2. april 2023 ble filmen mulig å se på Netflix i utvidet versjon som en miniserie i tre deler. Sentral i Krigsseileren er D/S Hestmanden, da store deler av innspillingen foregikk om bord det autentiske skipet som seilte ute under begge verdenskrigene.

Les mer…

Krigsseileren Hestmanden.

Sommerjobb på D/S Hestmanden!

D/S Hestmanden er eneste gjenværende skip fra Norges uteflåte under andre verdenskrig, Nortraship, og har overlevd to verdenskriger i utenriksfart. Nå seiler skipet for egen maskin langs norskekysten, som Norsk krigsseilermuseum. I dette unike skipet, med autentiske omgivelser fra en annen tid, er vårt mål å fortelle historien til de mange menneskene som måtte seile på et hav i krig.

Les mer…

Finn frem

Vennligst vent, men vi laster produkter...