Odderøya museumshavn

Odderøya museumshavn tilbyr maritime aktiviteter og har et spesielt fokus på plastbåtens historie og småbåtliv etter andre verdenskrig. Aktivitetshuset er åpent om sommeren, i andre skoleferier og under spesielle arrangementer. Vi tilbyr barneaktiviteter av ulike slag og viser en utstilling om gründeren Roald Skibsrud og plastbåtens fremmarsj på Sørlandet. I verkstedet gis publikum et innblikk i hvordan plastbåter støpes. Kafeen "Kabyssen" selger nystekte vafler i museets åpningstider, og bak aktivitetshuset er en lekeplass som kan brukes hele året.

Sommerstid kan publikum låne robåt, bruke vannkikkert, lage krabbesnøre, barkbåter, spille på verdens eneste  «dobbofon» og mye mer. På «Sommerøya» på odden kan man slenge seg i en strandstol og lytte til folks sommerminner. Hver sommer siden 2011 har det vært flytende båtutstilling med klassiske plastbåter i samarbeid med private eiere. Denne videreføres hvert år, og nå er også fine, blanke trebåter del av den flytende utstillingen.

 

 

Åpningstider

Søndagsåpent 6. mai – 10. juni kl. 12-16
16. juni – 15. august, kl. 11-17
26. august: PLASTIKK regatta

Dette skjer i museet

se hele kalenderen

Søndagsåpent i museumshavna

Det er vår og museumshavna begynner å bli klar for sommersesongen!
Velkommen til aktiviteter for hele familien søndager i mai og juni frem til 10.juni.

Robåtene er på vannet, krabbene begynner å krype frem fra tanga, fluktstolene er på plass på Odden og isdisken er fylt opp!

Se våre flotte utstillinger om plastbåtens historie og engasjer hele familien i laging av buttons, krabbesnører, barkebåter og mye mer!

 

Finn frem