Odderøya museumshavn

Odderøya museumshavn tilbyr maritime aktiviteter og har et spesielt fokus på plastbåtens historie og småbåtliv etter andre verdenskrig. Aktivitetshuset er åpent om sommeren og under spesielle arrangementer. Vi tilbyr barneaktiviteter av ulike slag og viser en utstilling om gründeren Roald Skibsrud og plastbåtens fremmarsj på Sørlandet. I verkstedet gis publikum et innblikk i hvordan plastbåter støpes. Kafeen "Kabyssen" selger nystekte vafler i museets åpningstider, og bak aktivitetshuset er en lekeplass som kan brukes hele året.

Sommerstid kan publikum låne robåt, bruke vannkikkert, lage krabbesnøre, barkbåter, spill lære å knyte knuter, og soille på verdens eneste  «dobbofon» og mye mer. Vi har også fått et nytt saltvannsakvarium hvor man kan se livet under havet på nært hold.

På «Sommerøya» på odden kan man slenge seg i en strandstol og lytte til folks sommerminner. Hver sommer siden 2011 har det vært flytende båtutstilling med klassiske plastbåter i samarbeid med private eiere. Denne videreføres hvert år, og nå er også fine, blanke trebåter del av den flytende utstillingen.

 

 

Åpningstider

Odderøya museumshavn er stengt for vinteren.

Påskeåpent: Søndag 12. april kl 11-16.
Søndagsåpent: 24. mai - 14. juni kl. 11-16.
Sommeråpent 20. juni - 16. august kl 11-17.
Søndagsåpent: 23. og 30. august kl 11-16.
Høstferieåpent: 1.-4. oktober kl 11-16.

Dette skjer i museet

se hele kalenderen

Plastikk 2019, plastbåtregatta

Siden 2011 har Vest-Agder-museet arrangert en årlig regatta for klassiske norske plastbåter. Dette som ledd i museets satsing på å bevare, formidle og dokumentere Sørlandets plastbåthistorie. I tillegg ønsker vi at dette skal være en arena hvor entusiaster samles. I år arrangeres regattaen søndag 25. august.

Les mer…

Finn frem

Vennligst vent, men vi laster produkter...