Odderøya museumshavn

Odderøya museumshavn tilbyr maritime aktiviteter og har et spesielt fokus på plastbåtens historie og småbåtliv etter andre verdenskrig. Aktivitetshuset er åpent om sommeren og under arrangementer. Vi tilbyr barneaktiviteter av ulike slag og viser en utstilling om gründeren Roald Skibsrud og plastbåtens fremmarsj på Sørlandet. I verkstedet gis publikum et innblikk i hvordan plastbåter støpes. Kafeen "Kabyssen" selger nystekte vafler, brus og is i museets åpningstider. Bak aktivitetshuset er en lekeplass som kan brukes hele året.

I sommersesongen kan gjestene blant annet låne robåt, bruke vannkikkert, lage krabbesnøre, barkbåter, lære å knyte knuter og knop, og spille på verdens eneste  «dobbofon». Vi har også fått et nytt saltvannsakvarium hvor barna kan se oppleve livet under havet på nært hold. I sesongen har vi presentasjon av dyrene og fiskene hver dag.

På «Sommerøya» på odden kan man slenge seg i en strandstol og lytte til folks sommerminner. Hver sommer siden 2011 har det vært flytende båtutstilling i havna med klassiske plastbåter lånt ut av private eiere. Bragdøya kystlag bidrar med fine blankpussede trebåter.

 

 

Åpningstider

Odderøya museumshavn er stengt for vinteren.
Arrangementet søndag 12. april er dessverre avlyst.
Søndagsåpent: 24. mai - 14. juni kl. 11-16.
Sommeråpent 20. juni - 16. august kl 11-17.
Søndagsåpent: 23. og 30. august kl 11-16.
Høstferieåpent: 1.-4. oktober kl 11-16.

Dette skjer i museet

se hele kalenderen

Plastikk 2019, plastbåtregatta

Siden 2011 har Vest-Agder-museet arrangert en årlig regatta for klassiske norske plastbåter. Dette som ledd i museets satsing på å bevare, formidle og dokumentere Sørlandets plastbåthistorie. I tillegg ønsker vi at dette skal være en arena hvor entusiaster samles. I år arrangeres regattaen søndag 25. august.

Les mer…

Finn frem

Vennligst vent, men vi laster produkter...