fbpx

Publikumstilbud

I Odderøya museumshavn tilbyr vi maritime aktiviteter for hele familien. Her kan man kan lage buttons, brette papirbåter, lage barkebåter eller et krabbesnøre, øve på knuter og knop og mye mer. Det vises også en flott utstilling om gründeren Roald Skibsrud og plastbåtens fremmarsj på Sørlandet. Få et innblikk i støpe prosessen og kjenn på materialene vi bruker for å støpe en plastbåt.

Og skulle du bli sulten, kan du blant annet kjøpe deg nystekte vafler i «Kabyssen» – Odderøya museumshavns egen kafe og museumsbutikk. Her har vi vår egen unike vaffelmeny!

Museet ligger rett ved sjøkanten og du kan bl.a. låne robåt og vannkikkert og leie SUP-brett med historisk kart for å utforske skjærgården rundt Odderøya.

Uteområdet

Bak aktivitetshuset er det en fin, liten lekeplass. I Lille Nodeviga kan du ro i stødige båter i trygt farvann, se med vannkikkert og kanskje oppdage noe spennende under vann? Store og Lille Nodeviga deles av en liten odde, der sjøfartsmonumentet står. Her på «Sommerøya» skal du få en smak av båtliv, holme- og fritidsliv. Du kan slenge deg i en strandstol og lytte til folks sommerminner.

SUP-brett i Odderøya museumshavn
SUP-brett i Odderøya museumshavn

På uteplassen er det et kjempefint basseng der du kan sjøsette barkebåten eller papirbåten din. Her kan du også bli kjent med skjærgården utenfor Kristiansand med robåt eller SUP-brett.

Basseng

Og i havna ligger en flytende utstilling med klassiske plastbåter, som museet og private plastbåteiere stolt kan vise alle som kommer innom. Les mer her.

Museumsbutikken Odderøya museumshavn
Museumsbutikken i Odderøya museumshavn.