Familieaktiviteter på Odderøya i Kristiansand

I Odderøya museumshavn tilbyr vi maritime aktiviteter for hele familien. Her kan man kan lage buttons, brette papirbåter, lage barkebåter eller et krabbesnøre, øve på knuter og knop og mye mer. Det vises også en flott utstilling om gründeren Roald Skibsrud og plastbåtens fremmarsj på Sørlandet. Få et innblikk i støpe prosessen og kjenn på materialene vi bruker for å støpe en plastbåt.

Og skulle du bli sulten, kan du blant annet kjøpe deg nystekte vafler i «Kabyssen» – Odderøya museumshavns egen kafe og museumsbutikk.

Museet ligger rett ved sjøkanten og du kan bl.a. låne robåt og vannkikkert og leie SUP-brett med historisk kart for å utforske skjærgården rundt Odderøya.

Les mer om tilgjengelighet og universell utforming i Odderøya museumshavn.

Uteområdet

I Lille Nodeviga kan du ro i stødige båter i trygt farvann, se med vannkikkert og kanskje oppdage noe spennende under vann? Store og Lille Nodeviga deles av en liten odde, der sjøfartsmonumentet står. Her på «Sommerøya» skal du få en smak av båtliv, holme- og fritidsliv. Du kan slenge deg i en strandstol og lytte til folks sommerminner.

SUP-brett i Odderøya museumshavn
SUP-brett i Odderøya museumshavn

På uteplassen er sandkasse og et lite basseng der du kan sjøsette barkebåten eller papirbåten din. Her kan du også bli kjent med skjærgården utenfor Kristiansand med robåt eller SUP-brett.

Basseng

Og i havna ligger en flytende utstilling med klassiske plastbåter, som museet og private plastbåteiere stolt kan vise alle som kommer innom. Les mer her.

Museumsbutikken Odderøya museumshavn
Museumsbutikken i Odderøya museumshavn.

Odderøya fyr

Åpent søndager i sommersesong. Gratis inngang. Salg av kaffe, saft, melkesjokolade og kanelboller.
Se lokasjon.

Utleie av møtelokaler

Ønsker du å leie våre møtelokaler til jobb eller lukkede selskaper? Vi har et flott møterom med utsikt over Gravane og Tresse med plass til ca. 35 personer. Vi har dekketøy og kan ordne med bestilling av mat og drikke. I møterommet er det wifi tilgang og projektor.

Pris: 5000,- (dagsutleie).

    

Kontakt oss for bestilling og betingelser.