Publikumstilbud

I Odderøya museumshavn tilbyr vi maritime aktiviteter for hele familien. Her kan man kan lage buttons, brette papirbåter, lage barkebåter eller et krabbesnøre, øve på knuter og knop og mye mer. Det vises også en flott utstilling om gründeren Roald Skibsrud og plastbåtens fremmarsj på Sørlandet. Få et innblikk i støpe prosessen og kjenn på materialene vi bruker for å støpe en plastbåt.

Ved aktivitetshuset kan du spille på verdens eneste «dobbofon». Og skulle du bli sulten, kan du blant annet kjøpe deg nystekte vafler i «Kabyssen». Her har vi vår egen unike vaffelmeny!

Uteområdet

Bak aktivitetshuset er det en fin, liten lekeplass. I Lille Nodeviga kan du ro i stødige båter i trygt farvann, se med vannkikkert og kanskje oppdage noe spennende under vann?  Store og Lille Nodeviga deles av en liten odde, der sjøfartsmonumentet står. Her på «Sommerøya» skal du få en smak av båtliv, holme- og fritidsliv. Du kan slenge deg i en strandstol og lytte til folks sommerminner.

Utebilde

På uteplassen er det et kjempefint basseng der du kan sjøsette barkebåten eller papirbåten din. Her kan du også bli kjent med skjærgården utenfor Kristiansand.

Basseng

Og i havna ligger en flytende utstilling med klassiske plastbåter, som museet og private plastbåteiere stolt kan vise alle som kommer innom. Les mer her.

 

Vennligst vent, men vi laster produkter...