Tilgjengelighet Odderøya museumshavn

Vest-Agder-museet jobber med å gjøre våre museer tilgjengelig for alle uansett funksjonsnivå. Dette innebærer universell utforming og tilrettelegging av informasjon og innholdsformidling. Universell utforming består av fysiske tiltak som heis, ramper, automatiske dører, og parkeringsplasser for forflytningshemmede. Tilrettelegging av selve formidlingen inkluderer lettleste tekster, bokstavstørrelse, godt lys, punktskrift og tegnspråk.

Tilgjengelighet Odderøya museumshavn

Inngang: Det er to inngangsdører til Odderøya museumshavn. Inngangen er i plan med uteområdet. Dørene er brede nok til å komme inn med rullestol. Det er heis i bygget som går fra 1. til 2. etasje.

Arenaen: Bygget er tilrettelagt for mennesker med funksjonsnedsettelse. Det kan være noe trangt å benytte rullestol i selve utstillingen innendørs, men utover det, er det lett å bevege seg med ulike hjelpemidler som rullestol o.l. Det er heis fra 1. til 2. etasje. Hver etasje har et HC-toalett. Det er mulig å komme ut på terrassen for de fleste, det er kun en liten list som gjør at det er noen centimeters høydeforskjell fra inne- til uteområdet. Det er tilgang for alle med eller uten funksjonsnedsettelse til å benytte aktiviteter i bodene.

Det er dessverre ikke tilrettelagt for at mennesker med funksjonsnedsettelse har hjelpemidler på stedet for å komme seg over i robåter eller ut på bryggeanlegget der den flytende utstillingen befinner seg.

Toaletter: Toaletter er tilgjengelig både i 1. og 2. etasje.

Parkering: Det er ikke anledning til å parkere på utsiden av Odderøya museumshavn. Det finnes et parkeringsanlegg i nærheten av Kilden teater- og konserthus.

Ankomst til fots: Det er mulig å ankomme fra byen til fots.

Ankomst med offentlig transport: Både buss og tog ankommer sentrum. Det er gangavstand fra buss- og togstasjon.

Ankomst med bil: Det er mulig å kjøre helt frem til museumshavna, men i utgangspunktet er det ikke anledning til å parkere i området. Om en parkerer i parkeringsanlegget ved Kilden teater- og konserthus, er det omtrent fem minutters gange bort til museumshavna.

Ledsager: Ledsager med ledsagerbevis får gratis inngang.

Hund: Det er mulig å ta med hund som kan oppholde seg på uteområdet. Det er båndtvang ved museumsanlegget.

Det er kafe ved Odderøya museumshavn når anlegget er åpent.

Kart Odderøya museumshavn.