Tingvatn fornminneparks tilbud til skole og barnehage

Tingvatn Fornminnepark
Tingvatn Fornminnepark

Tingvatn fornminnepark ligger like ved fylkesveg 43, om lag 3 km nord for kommunesenteret Birkeland i Hægebostad kommune i Vest-Agder. Tingvatn regnes som en av Norges best bevarte tingsted, og er av nasjonal interesse.

Tingvatn er et svært gammelt tingsted for de indre bygdene i vestre del av Agder. Tingplassen med gravhauger, steinsettinger og bautaer finnes fremdeles. Fokus for formidlingen er folkevandringstiden i eldre jernalder (375–550 e.v.t) i Listerregion.

Tingvatn fornminnepark tilbud til skole og barnehage

Vi avtaler omvisning inne i utstillingene eller ute på fornminne- området (60 min.) og fordeler undervisningen på tre fokusområder med utgangspunkt i folkevandringstiden:

1. Demokrati og medvirkning
2. Håndverk/ressursvett
3. Klassesamfunn.

Skolen velger et fokusområde, og opplegget tilpasses det klassetrinnet som kommer. Undervisningen tar utgangspunkt i kulturminner på stedet og i nærområdet hvor elevene går på skolen. Klassestørrelse: maks. 30 personer per gruppe (én klasse).

Vi har også utviklet et mer omfattende formidlingsopplegg for videregående skole om samfunnsstyring og demokrati, «Fra henrettelse til likeverd». Ta kontakt for mer informasjon.

Vi gjør oppmerksom at hovedutstillingen er stengt på grunn av ombygging fra 18.september og mot nyåpning sommeren 2024. Det er likevel mulighet for klassebesøk i løpet av perioden,  vi tilpasser opplegget.

Praktisk informasjon:
Museet er gratis for barnehager og skoler der ikke annet er annonsert. Vi har stor parkeringsplass for busser og ladestasjon for to elbiler. Stedet er rullestoltilpasset. Undervisningsrommet kan brukes til skolens eget opplegg hvis det er ønske om å bruke hele skoledagen på Tingvatn. Det er mulig å spise medbrakt mat innendørs og utendørs.

Kontaktinformasjon:
Tingvatn fornminnepark
4539 Tingvatn
Kontaktperson: Avdelingsleder Katja Regevik
Tlf: 977 90 403
E-post: katja.regevik@vestagdermuseet.no