fbpx

Skole og barnehage

Tingvatn Fornminnepark
Tingvatn Fornminnepark

Tingvatn fornminnepark ligger like ved fylkesveg 43, om lag 3 km nord for kommunesenteret Birkeland i Hægebostad kommune i Vest-Agder. Tingvatn regnes som en av Norges best bevarte tingsted, og er av nasjonal interesse. De unike steinsirklene i området har gitt opphav til en rekke sagn. Området er utstyrt med elektronisk guide.

Tingvatn tar imot skoleklasser og barnehager på bestilling hele året. Museet har kafé, museumsbutikk, kunst- og kulturhistoriske utstillinger, blant annet komplet våpensett fra en vikinggrav i området og en nøyaktig kopi av det berømte Snartemosverdet. Du viste kanskje ikke at der er to gullsverd fra Snartemo? Du kan se begge to hos oss.

Vi driver med formidling av historisk håndverk som nålebinding, plantefarging, brikkevev og spinning med håndtein. Vi viser også veving på oppstadvev. Flere materialer som bein, leire, tre, glass brukes i utforming av gjenstander fra jernalderen.

I samarbeid med fylkeskonservatoren arrangeres det hvert år i mai Vikingting, hvor elevene får innblikk i ulike historiske håndverk og arkeologi. Tilbudet går til nærliggende kommuner.

Kontaktinformasjon
Tingvatn fornminnepark
4539 Tingvatn
Kontaktperson: Avdelingsleder Katja Regevik
Tlf: 977 90 403
E-post: katja.regevik@vestagdermuseet.no 

Museumsbesøk er i utgangspunktet gratis for skoler og barnehager.

I tilfelle ønske om mer ressurskrevende formidling utover standardtilbud kan der forekomme en mindre kostnad.

Vennligst vent, men vi laster produkter...