fbpx

Sjølingstad Uldvarefabrik – Tilbud til skole og barnehage

Vi tar imot skoler og barnehager hele skoleåret og barnehager og SFO i skolens ferier. Omvisning og aktiviteter tilpasses læreplaner, barnas alder og spesielle ønsker fra skolen. Overgang fra håndkraft til masseproduksjon, teknikk, vannkraft og elektrisitet, arbeidsmiljø, globalisering og bærekraft er blant temaene som kan behandles.

Uldvarefabrik ble grunnlagt i 1894 og var i drift i 90 år. I dag er fabrikken en levende museumsfabrikk og freda av Riksantikvaren. Vi produserer fortsatt ullvarer på de gamle maskinene, og på omvisningen gjennom fabrikken viser vi elevene maskinene ulla må gjennom før den blir til stoffer, tepper, strikkegarn m.m.

Kombiner gjerne omvisning med en verkstedsaktivitet. I ullverkstedet kan elevene lage sitteunderlag i filt og ull på nålefiltmaskinen vår. Andre verkstedsaktiviteter er spinning av tråd og repslaging (hoppetau). Vi har også sesongpregede aktiviteter som juleverksted og påskeverksted, der elevene lager figurer i filt og ull.

Tilbud 2023: 

Den industrielle revolusjon for ungdomsskoler og videregående skoler. Her er mer informasjon: Lær industrihistorie på Sjølingstad Uldvarefabrik.

Praktisk informasjon: 
Omvisning i fabrikken er gratis for skoler og barnehager. Verkstedsaktivitetene koster 10-50 kroner per elev. Matpakker kan spises i publikumsmottaket vårt eller utenfor fabrikken. Vi har også ei bålpanne som vi tenner om dere ønsker det. Fabrikken er tilgjengelig for elever i rullestol.

Slik legger vi vanligvis opp skolebesøk på fabrikken: omvisning én time, en halv times pause til å spise matpakker og til slutt en aktivitet i verkstedet på ca. én time.

Kontaktinformasjon:

Besøksadresse: Sjølingstadveien 297, 4513 Mandal
Kontaktperson: Formidlingsleder Judith Seland Nilsen
Tlf:  488 54 806 / 38 25 60 23