Nettbutikk

De bedste tøier… Sjølingstad Uldvarefabrik har vært viden kjent for sine gode dresstoffer. I nettbutikken og i museumsbutikken på Sjølingstad Uldvarefabrik selger vi i dag blant annet garn, kardet ull, hobbyfilt og ullstoffer produsert på gamle maskiner på den levende museumsfabrikken. 

Lenke til nettbutikken. 

Noen av produktene våre finner du i nettbutikken, men vi tar også imot bestillinger på telefon eller epost. Avtal gjerne henting eller levering om du bor i nærheten. 

Museumsbutikken er åpen tirsdag og torsdag kl. 11-15 for enkeltgjester.  

I spinneriet produserer vi 2- og 3-tråds Sjølingstadgarn. Garnet passer godt til både gensere, votter, luer og sjal. Kjøp garnet vårt her.

Til aktiviteter i hjem, skoler og barnehager selger vi hobbyfilt og karda ull i mange fine farger. Vi selger også filtnåler. Hobbyfilten kan brukes til sesongaktiviteter som påskekyllinger og andre figurer, flere lag festes sammen med filtnål. Kardet ull brukes til toving av blomster eller påskeegg med mer.

Kjøp filtnåler her.

Kjøp hobbyfilt her.

Kjøp karda ull her.

Her finner du noen ideer til hva du kan lage sammen med barna.

Kardet ull og filt fra Sjølingstad Uldvarefabrik
Garn, ull og hobbyfilt for salg

Sjølingstad Uldvarefabrik var viden kjent for sine slitesterke bekledningsstoffer. De siste året har vi rekonstruert flere av de gamle stoffene.

Kjøp toskaft her.

Ullteppene våre i tradisjonelle mønster er populære. Teppene er vevd på fabrikkens jacquardvevstol med hullkortsystem. De lages også i barnevognstørrelse og som sitteunderlag. Vi vever dem for tida i Fuglemønster, men vi har kun en liten produksjon, og selger bare teppene fra egen museumsbutikk. Vi tar ikke bestillinger.

Teppene tar lang tid å produsere fordi ulla skal gjennom hele produksjonsgangen på fabrikken før teppene er ferdig. Ulla plyses (blandes), kardes og spinnes. Garn som skal farges hesples først, mens det hvite garnet går rett til spoling. Etter at teppet er vevd, skal det etterbehandles. Råveven nuppes, det vil si kontrollert for feil, deretter blir stoffet valket, vasket, tørket og ruet før det klippes opp, kantes og merkes og er klare for salg.

Jaquardvev (6) Slider Sjølingstad Uldvarefabrik
Gunnveig ved jacquardveven.

 

Vennligst vent, men vi laster produkter...