Kjøp ullvarer Sjølingstad Uldvarefabrik

De bedste tøier… Sjølingstad Uldvarefabrik var viden kjent for sine gode dresstoffer, noen av dem blir fortsatt produsert her på den levende museumsfabrikken. I nettbutikken og i museumsbutikken vår selger vi blant annet garn, kardet ull, hobbyfilt og ullstoffer produsert på gamle maskiner.

Kjøp ullvarer fra Sjølingstad i nettbutikken vår.

Finner du ikke det du leter etter i nettbutikken kan du besøke museumsbutikken vår: se åpningstider. I museumsbutikken finner du også mange andre produkter.

Vi tar også imot bestillinger på telefon eller e-post. Handler du varer i nettbutikken, kan du velge å hente varene i museumsbutikken.

2- og 3-tråds Sjølingstadgarn

I spinneriet produserer vi 2- og 3-tråds Sjølingstadgarn. Garnet farges i flere farger og passer godt til både gensere, votter, luer og sjal. Sjølingstad Uldvarefabrik har en forholdsvis liten produksjon, og selger kun 2-tråds i nettbutikken. Kjøp garnet vårt her.

Hobbyfilt

Til aktiviteter i skole, barnehage eller hjemme, selger vi hobbyfilt og karda ull i mange fine farger. Vi selger også filtnåler. Hobbyfilten kan brukes til sesongaktiviteter som påskekyllinger og andre figurer, flere lag kan festes sammen med filtnål. Karda ull brukes til toving av blomster, figurer eller små bruksgjenstander.

Bekledningsstoffer

Sjølingstad Uldvarefabrik var kjent for sine slitesterke bekledningsstoffer. De siste årene har vi rekonstruert flere av de gamle stoffene som ble produsert på fabrikken. Stoffene selges i museumsbutikken, men to kvaliteter er lagt i nettbutikken.

Ulltepper

Ullteppene våre i tradisjonelle mønster er populære. Teppene er vevd på fabrikkens jacquardvevstol med hullkortsystem. De lages også i barnevognstørrelse og som sitteunderlag.

Teppene tar lang tid å produsere fordi ulla skal gjennom hele produksjonsgangen på fabrikken før teppene er ferdig. Ulla plyses (blandes), kardes og spinnes. Garn som skal farges hesples først, mens det hvite garnet går rett til spoling. Etter at teppet er vevd, skal det etterbehandles. Råveven nuppes, det vil si kontrollert for feil, deretter blir stoffet valka, vaska, tørka og rua før det klippes opp, kantes og merkes før de er klare for salg.

Ulltepper og pledd selges kun i museumsbutikken på Sjølingstad

Vi har kun en liten produksjon, og selger kun fra egen museumsbutikk på Sjølingstad. Vi tar dessverre ikke bestillinger.

Jaquardvev (6) Slider Sjølingstad Uldvarefabrik
Gunnveig ved jacquardveven.