Nettbutikk

De bedste tøier… Sjølingstad Uldvarefabrik var viden kjent for sine gode dresstoffer. I nettbutikken og i museumsbutikken vår selger vi blant annet garn, kardet ull, hobbyfilt og ullstoffer produsert på gamle maskiner på den levende museumsfabrikken. 

Her finner du nettbutikken. 

Finner du ikke det du leter etter i nettbutikken, kan besøke museumsbutkken vår. Åpningstider.  Vi tar også imot bestillinger på telefon eller e-post. 

I spinneriet produserer vi 2- og 3-tråds Sjølingstadgarn. Garnet passer godt til både gensere, votter, luer og sjal. Kjøp garnet vårt her.

Til aktiviteter i hjem, skole og barnehage selger vi hobbyfilt og karda ull i mange fine farger. Vi selger også filtnåler. Hobbyfilten kan brukes til sesongaktiviteter som påskekyllinger og andre figurer, flere lag festes sammen med filtnål. Karda ull brukes til toving av blomster, figurer eller små bruksgjenstander.

Kjøp filtnåler her.

Kjøp hobbyfilt her.

Kjøp karda ull her.

Her finner du noen ideer til hva du kan lage sammen med barna.

Sjølingstad Uldvarefabrik var kjent for sine slitesterke bekledningsstoffer. De siste året har vi rekonstruert flere av de gamle stoffene som ble produsert på fabrikken.

Kjøp toskaft her.

Kjøp 900-serien her. 

Ullteppene våre i tradisjonelle mønster er populære. Teppene er vevd på fabrikkens jacquardvevstol med hullkortsystem. De lages også i barnevognstørrelse og som sitteunderlag. Vi vever dem for tida i fuglemønsteret, men vi har kun en liten produksjon, og selger teppene fra egen museumsbutikk. Vi tar ikke bestillinger.

Teppene tar lang tid å produsere fordi ulla skal gjennom hele produksjonsgangen på fabrikken før teppene er ferdig. Ulla plyses (blandes), kardes og spinnes. Garn som skal farges hesples først, mens det hvite garnet går rett til spoling. Etter at teppet er vevd, skal det etterbehandles. Råveven nuppes, det vil si kontrollert for feil, deretter blir stoffet valka, vaska, tørka og rua før det klippes opp, kantes og merkes før de er klare for salg.

Jaquardvev (6) Slider Sjølingstad Uldvarefabrik
Gunnveig ved jacquardveven.

 

Vennligst vent, men vi laster produkter...