fbpx

Juleverksted for barn: Lag gammeldagse trådnisser og engler

Det er gøy å lage julepynt og julegaver sammen med barn eller barnebarn. I både nettbutikken og museumsbutikken til Sjølingstad Uldvarefabrik selger vi materialpakker med filt, garn og ull i fine farger som passer til julepynt. I denne artikkelen finner dere noen ideer til hva dere kan lage sammen.

I årets juleverksted for skoler og barnehager lager vi gammeldagse trådnisser og engler. Dere kan enkelt lage figurene sammen hjemme.

Her er ei forklaring til utskrift: Garnnisser trinn for trinn.

Figurene kan lages med eller uten trekule til hode. Lær å lage gammeldags trådnisserHvis dere heller vil prøve å lage figurer i filt, kan dere prøve å lage fine juletrær, forklaring her:

Lag juletre i filt, trinn for trinn.

Eller dere kan lage engler: Lag enkel engel i filt eller andre julefigurer: Lag julefigurer.

Husk at dette bare er forslag, bruk fantasien og lag egne figurer.Trinn for trinn-forklaring. Slik lager du juletre i filt.

Juletrær i hobbyfilt fra Sjølingstad Uldvarefabrik. Her er ei forklaring på hvordan du lager Wergelands blomster i karda ull.

Del gjerne bilder av julefigurene figurene dere lager og merk dem med #Sjølingstaduldvarefabrik på Instagram.

Materialer kan bestiller i nettbutikken vår, eller i museumsbutikken. Åpningstider i museumsbutikken finner du her.

Materialpose med karda ull.
Materialposer med filt
Materialposer med garn.

På bildet under er julefigurer laget av elever ved Barne- og ungdomsarbeiderfag ved Mandal videregående skole. Figurene er laget gjennom 20 år. 

Vennligst vent, men vi laster produkter...