Juleverkstedtips med barn: Lag gammeldagse trådnisser og engler

Det er gøy å lage julepynt og julegaver sammen med barn. Inviter gjerne familie og venner på juleverksted med. Vi selger materialpakker med filt, garn og ull i museumsbutikken og i nettbutikken til Sjølingstad Uldvarefabrik. I denne artikkelen finner dere noen ideer til figurer dere kan lage sammen. 

De fleste ideene vi deler her er aktiviteter vi tidligere har gjort med skoleklasser og barnehager på museumsbesøk. Aktivitetene lar seg gjennomføre på skolen også. Ta gjerne direkte kontakt om dere vil bestille materialer til skolen, så pakker vi det dere trenger.

Gammeldagse garnnisser:

På fjorårets juleverksted for skoler og barnehager lagde vi gammeldagse garnnisser og engler. Dere kan enkelt lage dem sammen hjemme. Figurene kan lages med eller uten trekule til hode. Her er ei forklaring som kan skrives ut: Garnnisser trinn for trinn.

Lær å lage gammeldags trådnisser

Juletrær og andre filtfigurer

Hvis dere heller vil prøve å lage figurer i filt, kan dere prøve å lage fine juletrær. Sett dem på en blomsterpinne eller heng dem opp i ei snor. Forklaring som kan skrives ut finner dere her: Lag juletre i filt, trinn for trinn.

Eller dere kan lage engler: Lag enkel engel i filt
Eller andre julefigurer: Lag julefigurer.

Husk at dette bare er forslag, bruk fantasien og lag egne figurer. Juletrærne under er lagd i hobbyfilt fra Sjølingstad Uldvarefabrik. Trinn for trinn-forklaring. Slik lager du juletre i filt.

Julepynt i karda ull

Å tove ull i grønnsåpevann er gøy også for de minste barna. Ulla krymper når den dyppes i såpevann og klemt på. Her er ei forklaring på hvordan du lager Wergelands blomster i karda ull. Med små barn, kan man erstatte steinen i midten med et lite garnnøste, surre ull rundt og tove helt enkle julekuler til juletreet.

Del gjerne bilder på Instagram av julefigurene dere lager og merk dem med #Sjølingstaduldvarefabrik 

Materialer kan kjøpes i nettbutikken vår, eller i museumsbutikken. Åpningstider i museumsbutikken finner du her.

Materialpose med karda ull.
Materialposer med filt
Materialposer med garn.

På bildet under er julefigurer laget av elever ved Barne- og ungdomsarbeiderfag ved Mandal videregående skole. Figurene er laget gjennom 20 år.