Skole og barnehage

Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet
Kristiansand museum for skoler og barnehager

Undervisning og formidling ved Kristiansand museum er gratis for skoleklasser og barnehager. Dersom et program har utgifter til materialer, vil det bli gitt beskjed. Noen av undervisningstilbudene inngår i tilbudet fra DKS i Kristiansand eller i Vest-Agder fylkeskommune. De fleste DKS-tilbud vil også være tilbud til andre grupper. Maks 25 personer i hver gruppe, om ikke annet er avtalt.

Undervisningstilbud

Kristiansand museum tilbyr omvisninger i friluftsmuseet med nær 40 bygninger fordelt på Bygaden, Setesdalstunet og Vest-Agdertunet. Bestill gjerne et ønsket tema: Om livet i byen før elektrisiteten kom, håndverksverksteder, livet til sjøs, skolen i gamle dager, rosemaling, livet på landet, korndyrking, dyrehold, arbeid med ull og lin, jul- og påsketradisjoner eller eventyr.

Museet har også en «hjemmefronthytte» som gir et bilde av Norge under 2. verdenskrig, oppført under regnfulle vinterdager i 1942, et gjemmested for mange mennesker på flukt. Minibyen er fylt med hus fra Kvadraturen ca. år 1900 i størrelse 1:10, bygget opp av en gruppe av byens ivrige pensjonister.

Her finner du mer informasjon om enkelttilbud til skoler og barnehager ved Kristiansand museum. 

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Vigeveien 22b, 4633 Kongsgård
Tlf. 38 10 26 80/ 488 54 805 (mobil kun betjent utenom undervisningstid)
Kontaktperson: museumspedagog Tale Christiansen.