Publikumstilbud

Mandal museum

Mandal blir ofte kalt «Den lille byen med de store kunstnerne». I museet finnes arbeider av Adolph Tidemand, Olaf Isaachsen, Amaldus Nielsen og Gustav Vigeland, som alle er født i Mandal. Mandal museum holder til i Andorsengården, byens mest prominente kjøpmannsgård, oppført 1801-1805. Museet har gode utstillinger om byens tidlige sjøfart og eldre fiskeri på Agder-kysten. Vigeland hus, barndomshjemmet til kunstnerbrødrene Gustav og Emanuel Vigeland, er også en del av Mandal museum.

Museet har åpent alle dager i perioden 20. juni til 15. august. Resten av året er museet åpent under arrangementer og for bestilte grupper. Ta kontakt for å bestille byomvisning eller omvisning i museet. Mer info her.

AKTIVITETER HØSTEN 2018:

18/9 kl. 19-20: Byvandring

Konservator Birgitte Sørensen fra Mandal museum har byvandring for Mandal historielag. Arrangementet er åpent for alle. Oppmøte ved Tidemandgården.

2/10, 3/10, 4/10: Høstferieaktiviteter

Tirsdag 2/10: Tegneverksted i malerisamlinga i Andorsengården

Onsdag 3/10: Grafikkverksted, omvisning og utstillinga «Minner i gips» i Vigeland hus

Torsdag 4/10: Spill gamle spill og se sjøfart- og fiskeriutstilling og utstillinga «Glamour i småbyen» i sjøfartsavdelinga i Andorsengården.

Her finner du mer informasjon om høstferien

11/10 kl. 19-21: «Forandring Mandal»

Peter Lukas lanserer boka si «Forandring Mandal» på Mandal museum. Forfatteren forteller om prosjektet og viser nye og gamle bilder fra Mandal. Mer info om boka her: «Forandring Mandal».

27/10: Jernskonnerten Riisøebank 150 år

Risøbank IKS markerer 150-årsjubileet for jernskonnerten Riisøebank. Arrangementet foregår på Risøbank i samarbeid med Mandal museum.

3/12 kl. 17-18:30: «Ung husflid» på museet (Andorsengården)

Mandal Husflidslags barneprogram, Ung husflid, samles på museet for å lage gammeldags julepynt. Åpent for alle barn 6-18 år. Pris kr 30,- (gratis for medlemmer av Ung husflid).