Publikumstilbud

Mandal museum

Mandal blir ofte kalt “Den lille byen med de store kunstnerne”. I museet finnes arbeider av Adolph Tidemand, Olaf Isaachsen, Amaldus Nielsen og Gustav Vigeland, som alle er født i Mandal. Mandal museum holder til i Andorsengården, byens mest prominente kjøpmannsgård, oppført 1801-1805. Museet har gode utstillinger om byens tidlige sjøfart og eldre fiskeri på Agder-kysten. Vigeland hus, barndomshjemmet til kunstnerbrødrene Gustav og Emanuel Vigeland, er også en del av Mandal museum.

Museet har åpent alle dager i perioden 20. juni til 15. august. Resten av året er museet åpent under arrangementer og for bestilte grupper. Ta kontakt for å bestille byomvisning eller omvisning i museet.

Kommende aktiviteter:

Tirsdag 24. mars kl. 19: Historiekveld – AVLYST pga situasjonen rundt koronaviruset
Magne Haugland holder denne dagen foredraget «Dø, om så det gjelder!», om Linge-telegrafist Fredrik Aaros. I samarbeid med Mandal historielag.

Tirsdag 7. april: Påskeverksted på Vigeland hus – AVLYST pga situasjonen rundt koronaviruset
Vi lager tresnitt og trykker bilder på grafikkpressa.
Grafikkverkstedet passer for barn fra 6 år og for voksne. Hvert grafikkverksted varer halvannen time og starter kl. 11.00 og 13.00. Det er maks 15 plasser per verksted. Billetter må bestilles på forhånd og koster kr 50 per person. Billetter kommer straks for salg.

6. juni: Markedsdag i Andorsenhagen – AVLYST pga situasjonen rundt koronaviruset
I samarbeid med Norges Husflidsdag. Mer informasjon kommer.

7. juni: Bli kjent i egen region.
Byomvisning. Mer informasjon kommer.

Sommeråpent alle dager fra 20. juni – 15. august 2020:
Man-fre kl. 11–17
Lør og søn 12–17
Inngang kr 100/40

Vennligst vent, men vi laster produkter...