Mandal museums tilbud til skoler og barnehager

Mandal museum holder til i Andorsengården, byens største kjøpmannsgård. Mandal blir ofte kalt Den lille byen med de store kunstnerne, og i museet finnes arbeider av Adolph Tidemand, Olaf Isaachsen, Amaldus Nielsen og Gustav Vigeland. Museet har også utstilling om byen og omegn, «Mandal – der elv møter hav». Vigeland hus er Gustav og Emanuel Vigelands barndomshjem.

Mandal museums tilbud til skoler, SFO og barnehager

Mandal museum har utstillinger og formidlingsopplegg i anleggene Andorsengården og Vigeland hus, men vi bruker også byen og bymiljøet som arena i vår formidling.

Påskeaktiviteter på Vigeland hus og Sjølingstad Uldvarefabrik i perioden 14.–30. mars.

https://www.vestagdermuseet.no/ki-tidemand-og-nielsen/

Grafikkverksted: På Vigeland hus kan dere bli bedre kjent med en av Mandal og Norges store kunstnere, nemlig Gustav Vigeland. Elevene får se snekkerverkstedet til faren hans, der Gustav lærte å skjære i tre som barn. Vi ser på tresnitt som Gustav Vigeland har laget, og elevene skjærer og trykker sitt eget bilde.
Tidsbruk: 1 1/2 time. Gratis. Matpakker kan spises i hagen.

Påskeverksted: På Sjølingstad Uldvarefabrik lager vi påskekyllinger og andre dyr i garn i fine farger.
Tidsbruk: 1 1/2 time. Gratis. Matpakker kan spises i publikumsmottaket vårt. Vi kan også tenne bålpanna utenfor.

Eksempler på tilbud til skoler og barnehager:
– Byomvisning med vekt på Gustav Vigelands Mandal
– Mandal – byen med de store kunstnerne
– Sjøfartsbyen Mandal
– Grafikkverksted, Vigeland hus (kr 40 per bilde)
– 2. verdenskrig med vandring til Uranienborg

Praktisk informasjon: 
Museet er gratis for skoler og barnehager, men materialkostnader ved verkstedsaktiviteter må påregnes. Det er mulighet for å spise matpakker ute i hagen på Vigeland hus.

Andorsengården
Museet holder til i Andorsengården, byens største kjøpmannsgård. Mandal blir ofte kalt Den lille byen med de store kunstnere, og i museet finnes arbeider av Adolph Tidemand, Olaf Isaachsen, Amaldus Nielsen og Gustav Vigeland. I museets sjøfartsavdeling, finner vi en stor samling gjenstander og skutebilder. Museets fiskeriavdeling gir et godt innblikk i forskjellige redskapstyper som har vært brukt langs Agderkysten. Her finnes også motorer og modeller av de vanligste fiskebåtene.

Vigeland Hus
Gustav og Emanuel Vigelands barndomshjem. Huset har to etasjer og loft. Det ble brukt som kombinert møbellager, kontor og bolig. Anlegget omfatter også sørvisbygg, fjøs/stall, en liten skulpturhage og verksted/galleri. Mulighet for å spise matpakker ute i hagen. Besøksadresse: Grensegt. 3A, Mandal.

Se også Sjølingstad Uldvarefabrik sitt tilbud til skoler og barnehager.

Kontakt:
Mandal museum og Vigeland hus
Store Elvegate 5/6, Mandal sentrum.
Kontakt: Judith Seland Nilsen, tlf. 38 25 60 23/488 54 806 eller Birgitte Sørensen tlf. 488 54 829
E-post: mandal@vestagdermuseet.no
Følg oss på: facebook.com/mandalmuseum