Nyheter

Å smykke seg med hår

Blant de mange titusen gjenstandene Kristiansand museum har i sine samlinger finnes det noen som er litt utenom det vanlige. Et av disse er et luktevannshus i sølv fra slutten av 1800-tallet som henger i et kjede av flettet menneskehår.

Les mer…

Disputas: Profesjonsetikk for museumsansatte

Leder av fagseksjonen i Vest-Agder-museet, Kathrin Pabst, disputerer med avhandlingen «Mange hensyn å ta – mange behov å avveie. Moralske utfordringer museumsansatte møter i arbeidet med følsomme tema» onsdag 17. desember på Universitetet i Agder.

Les mer…

Ny giv for bygningsvernet

Det skjer mye på bygningsvernsida i museet i for tida. Vest-Agder-museet har tatt tak i vedlikeholdsetterslepet på bygningsmassen. I går hadde vi NRK på besøk.

Les mer…

Langs sporet

Et viktig satsningsområde for Setesdalsbanen de neste årene er grøfterens. Mose, sand, jord og stein skal fjernes fra grøftene langs sporet for å hindre utvasking av sporet.

Les mer…

Førjulsarrangementer i Vest-Agder-museet

Du behøver ikke reise langt for å komme i førjulsstemning på museet. Arrangementer finner du på Gimle og Kongsgård i Kristiansand, på Sjølingstad Uldvarefabrik, i Flekkefjord og på Nordberg fort. Oversikten finner du her!

Les mer…

Apotek på utstilling

Vest-Agder-museet har nå fornyet temaustillingen i Rådhuskvartalet i Kristiansand. Tidligere har utstillingen tatt for seg ulike yrker. Publikum har kunnet lese om hattemakeren, kontoristen og snekkeren, samt se gjenstander og redskaper brukt i disse tre yrkene. Turen har nå kommet til neste tema som er apotek.

Les mer…