Nyheter

Museumsetikk i Vest-Agder-museet: BRUDD-prosjektet

Vest-Agder-museet satser på museumsetikk på flere plan. Vi har et kontinuerlig fokus på vår rolle som aktiv samfunnsaktør, og spesielt spørsmålet om hvordan vi kan formidle følsomme, tabubelagte eller kontroversielle tema på best mulig måte. Målet er å løfte frem enkeltpersoner eller minoriteter som vanligvis ikke blir hørt eller anerkjent, å fremme læring blant besøkende og derved å bidra til en positiv samfunnsutvikling.

Les mer…

Skolebesøk på museumsfabrikken

Velkommen på skolebesøk til Sjølingstad Uldvarefabrik. Museumsfabrikken tar imot barnehager, SFO og skoleklasser for omvisninger og aktiviteter gjennom hele skoleåret. Omvisningene tilpasses barnas alder, læreplaner og lærers ønsker og vil få ulikt fokus ut fra dette.

Les mer…

Snart kan du kjøre tog på Møvig!

Denne uka kom den endelige beskjeden fra Lille Cultiva, de bevilger 1 million kroner til prosjektet med å reetablere ammunisjonsjernbanen på Møvig. Til sammen er det samlet inn 3,1 million kroner til prosjektet, så snart kan besøkende kjøre tog på Møvig!

Les mer…

Dyrenes beskytter 150 år

Tirsdag 26. februar er det 150 år siden Foreningen til dyrenes beskyttelse i Kristiansand ble startet av konsul Isaachsen, oldefar til Gimles siste eier Titti Arenfeldt Omdal. Dyrene har hatt en sentral plass på Gimle gård og Titti var selv aktiv i arbeidet i det som senere ble kalt Dyrenes beskytter og i Norges dyrebeskyttelse.

Les mer…