Nyheter

Strikkedager på Sjølingstad Uldvarefabrik

Meld deg på strikkedagene 26. og 27. september. Vi inviterer til nye strikkedager på Sjølingstad Uldvarefabrik. Tema denne gang blir kofter og votter. Ta med ditt vakreste vottepar – kanskje får de premie, eller ei kofte med ei spennende historie, så blir den med på utstilling.

Les mer…

Utstillinga Kristiansand 1814

I anledning grunnlovsjubileet har Kristiansand museum produsert utstillinga Kristiansand 1814, ei utstilling som forteller om levekår, hverdags- og arbeidsliv i Kristiansand i året da Norge fikk sin egen grunnlov.

Les mer…

Gimle 1814-konkurransen

Søndag 15. juni markerte Vest-Agder-museet sammen  med Agder naturmuseum sesongåpning for hele museet på Gimle. Tema var 1814, og det var mye som foregikk ute og inne. Ett av innslagene var konkurransen «Fantes dette på Gimle i 1814?». Her kommer resultatet.

Les mer…

Mye å se og gjøre på Mandal museum

Sommersesongen er i gang på Mandal museum og Vigeland hus. Vi har åpent mandag-fredag kl. 11-17, lørdag-søndag kl. 12-17. Sommerutstillinger i Andorsengården er «Tidemand i hjembyen», «En romantiker i krig» og «Glimt fra krigsseilerhistorien i Vest-Agder».

Les mer…

Hva forteller maleriets bakside oss?

Gjennom registreringsarbeidet i museet får vi ikke bare informasjon om malerienes fysiske tilstand. Blindramme, trepanel, grundering og lerret vil også ofte kunne si noe om den spennende historien rundt et kunstverk.

Les mer…