Nyheter

Fargerik strikkeutstilling på Sjølingstad Uldvarefabrik

Gled deg du som er glad i garn og pinner.  Snart vil to fargerike kvinner vise fargeglad strikk på Sjølingstad Uldvarefabrik. Strikkeutstillinga «Strikk i farger» åpnes i vinterferien og vil vises i perioden 5. mars – 15. april. I utstillingsperioden blir det også strikkekafe, foredrag om norsk garnproduksjon, omvisninger i fabrikken og barneaktiviteter.

Les mer…

Museets engasjement på Odderøya styrkes

Selv om fylkeskommunen og Kristiansand kommune foreslår å skrinlegge planene om en flytting av friluftsmuseet, opplever museet saken som et ønske om et større og bredere engasjement fra museet på Odderøya.

Les mer…

Utstilling av unike lysbilder fra krigen

Mandal museum mottok i 2009 et parti med lysbilder i farger fra Tyskland i forbindelse med kjøp av et maleri med mandalsmotiv av Adolph Tidemand. Far til museets kontakt i Tyskland het Hanns Ebert og var løytnant med benevnelsen Standortoffizier under plasskommandanten eller «ortskommandanten» i Mandal. Han fotograferte i og ved byen samt østover og vestover i fylket.

Les mer…

200 000 kr til museer i Vest-Agder

Vest-Agder-museet har for 2014 utlyst kr 200 000 som små museer og samlinger kunne søke støtte fra. Ved søknadsfristen utløp 15. desember 2013 var det kommet inn 12 søknader om økonomisk støtte på til sammen kr 430 000, samt én søknad om faglig bistand og rådgiving.

Les mer…

Utenfor sesong

«Hva driver dere egentlig med utenfor sesong?» er et spørsmål vi kan få på Setesdalsbanen. Vi er svært synlige i sommersesongen når vi kjører fra juni til september, men det er ikke fullt så lett å få øye på oss de andre månedene av året.

Les mer…

I fyr og flamme

I begynnelsen av februar 2014 åpnet Kristiansands nye Rådhuskvartal sine dører. I publikumsarealet finner man en ny by- og brannhistorisk utstilling, produsert av Vest-Agder-museet.

Les mer…