Nyheter

Museets dag i Vanse

Søndag 25. mai er det igjen klart for museets dag i Vanse. Dette tradisjonelle arrangementet er i år viet grunnlovsjubileet 1814-2014.

Les mer…

Foredrag til Grunnlovsjubileet

Vest-Agder-museet tilbyr foredrag i forbindelse med Grunnlovsjubileet. Ønsker din forening eller institusjon et kåseri eller foredrag om 1814, 17. maifeiring eller det norske flagget, ta kontakt.

Les mer…

Frigjøringsdagen og veterandagen 8. mai

Torsdag 8. mai markerer vi Frigjøringsdagen og veterandagen på Nordberg fort. Det blir sang av Farsund Shantykor, prolog ved konservator Inge Eikeland og tale ved ordfører Richard Ivar Buch. Lister forsvarshistoriske forening stiller med militære kjøretøy og materiell.

Les mer…

Nytt møte for plastbåtinteresserte

Mandag 26. mai kl. 18:00 inviterer Vest-Agder-museet klassiske plastbåtinteresserte til nytt møte. Denne kvelden skal vi prate om mulighetene for å få til et lokale som kan benyttes av private og av museet for å sette i stand klassiske plastbåter. 

Les mer…

Plastbåtsamling på Odderøya

Onsdag 23. april ble det som museet ønsker skal være starten på en møtearena for plastbåtentusiaster gjennomført. Museet hadde invitert tidligere regattadeltakere til idemøte for å få innspill til årets regatta for klassiske plastbåter – Plastikk 2014, men også hvordan museet kan legge til rette for at dere som er interessert i klassiske plastbåter får et møtested.

Les mer…

Odderøya Open

Under Odderøya Open åpner kunst- og kulturaktører på Odderøya sine dører for publikum. Det foregår en rekke aktiviteter ute og inne.

Les mer…

Grunnlovsjubileet i Vest-Agder-museet

Vest-Agder-museet markerer Grunnlovsjubileet ved de fleste avdelinger. Vi starter sesongen med et felles arrangement, «Gimle 1814», søndag 15. juni. I sommer blir det barneaktiviteter, omvisninger og utstillinger som retter fokus mot 1814.

Les mer…