Krigen i Kristiansand, et lite knippe gjenstander fra krigens dager

I forbindelse med utstillingen «I fyr og flamme» i Rådhuskvartalet i Kristiansand står en mindre utstilling hvor temaet skiftes ut med gjevne mellomrom. Nå er utstillingen fornyet og temaet for denne gangen er okkupasjonen av Kristiansand 1940-1945.

Tidligere har utstillingen tatt for seg ulike yrker og det siste halve året har publikum fått se noen gjenstander fra Løveapoteket i Kristiansand. Siden det i år er 70 år siden frigjøringen benytter vi anledningen til å vise gjenstander knyttet til okkupasjonen 1940-1945, hovedsaklig fra Kristiansand. Kristiansand museum har en rekke gjenstander fra krigen i Norge i samlingen. Mange gjenstander er knyttet til hjemmefronten på Sørlandet etter et omfattende innsamlingsarbeid og en tidligere utstilling med dette temaet.

Den nye utstillingen tar for seg flere aspekter ved okkupasjonen, tyskernes tilstedeværelse i Kristiansand, dagliglivet under krigen, samt motstandsbevegelsen. De utstilte gjenstandene gir et lite innblikk i livet under okkupasjonen i Kristiansand og omegn.

Utstillingen kan besøkes mandag til fredag 08.00-15.30 i Rådhuskvartalet i Kristiansand.