Nyheter

En levende museumsfabrikk

Sjølingstad Uldvarefabrik er en levende museumsfabrik som fortsatt produsere ullvarer på gamle maskiner. A/S Sjølingstad Uldvarefabrik startet sin virksomhet i 1894 og drev denne med framstilling av garn og vevde produkter fram til vedtak om en styrt avvikling i 1984. Maskiner ble avertert for salg uten særlig hell. Det var heller ikke lett å finne alternativ bruk av bygningene. Etter stort oppslag i avisen og vurdering av Norsk kulturråd, ble det tatt lokalt initiativ til å starte arbeid med å bevare fabrikken.

Les mer…

Gustav Vigeland og fotografiet

I sommer har Mandal museum og Vigeland hus vist ei utstilling med foto av Gustav Vigeland. Utstillinga gir et nytt og spesielt innblikk i liv og virke til kunstneren og privatpersonen Gustav Vigeland. Den består av ca. 80 fotografier og originalmateriale er fordelt på to utstillingssteder ved Mandal museum (Andorsengården og Vigeland hus) foruten Kulturtorvet i tilknytning til Lindesnes rådhus på Vigeland. Grupper kan gjøre avtale om omvisning t.o.m. 15. september.

Les mer…

Hovedbygningen Dr. Krafts gate 15 i Flekkefjord

Dr. Krafts gate 15 har vært et skipper- og kjøpmannshjem. Eldste del av bygningen er fra 1724, men huset har hatt mange eiere og blitt utbygd og endret flere ganger. Utstillingen er bygd opp av gaver fra lokalbefolkningen. Grunnstammen i samlingen er en testamentarisk gave fra hotelleieren Anna Wahl (1834-1924).

Les mer…

Rutetider for 2014

Sesongen 2014 starter søndag 15. juni. Vi kjører som vanlig tre turer hver søndag gjennom hele sommeren frem til søndag 31. august.

NB! Nytt av 2014 er at vi også setter opp en tur hver lørdag i juli klokken 14.45.

Les mer…