Når ble kikkerthuset fjernet av tyskerne?
Hjelp Mandal museum med opplysninger til unike bilder fra de første krigsårene.
Hjelp Mandal museum med opplysninger til unike bilder fra de første krigsårene.
Vest-Agder-museet lyser ut prosjektmidler for ubemannede museer i Vest-Agder. Det er også anledning til å søke om faglig bistand og veiledning for 2014. Søknadsfrist: 15. desember 2013.
Plissèstoff har vært laget på Sjølingstad Uldvarefabrik siden 1916. Plissè er en del av stakken til Vest-Agder bunaden og Setesdalsbunaden. Håndverket utføres den dag i dag på våre historiske maskiner, og det er mange prosesser den skal gjennom.
Bygningsvernavdelinga i Vest-Agder-museet har vært på studiebesøk til Boen gård i Tveit for å se på nærmere på restaureringa anlegget har vært gjennom de siste to-tre åra.
Vest-Agder-museet v/Mandal museum og Sjølingstad Uldvarefabrik er aktive i arbeidet med å samle inn privatarkiver fra Mandal og distriktene rundt. Målet er å få bevart et bredt spekter av privatarkiver og å gjøre dem tilgjengelige for publikum. Dette gjelder i prinsippet alle typer privatarkiver – ikke minst bedriftsarkiver.
Fredag 25. og lørdag 26. oktober ble det arrangert seminar om Sørlandets lystgårder på Gimle Gård. Deltakerne fikk omvisning med fokus på brannsikringa av Gimle fredag kveld, mens lørdagen var via til ulike foredrag om Sørlandets lystgårder, lystgårdenes hageanlegg, lystgårder på Østlandet m.m. Helga var prega av godt faglig innhold og fungerte som en viktig møteplass for gårdeiere.
Møtes holdes i Andorsengården, Mandal museum, tirsdag 29. oktober kl. 09.30
Breidablikk – nasjonalt forum for kulturarv arrangerer seminar om Sørlandets gamle lystgårder på
Gimle Gård, lørdag 26. oktober, kl. 10.00 – 16.30.
Vi er nysgjerrige på hva dere har laget i løpet av høsten. Kanskje dere har strikket noe? Malt fine bilder? Snekret? Sydd? Tegnet? Nå har dere muligheten til å vise det fram.
Sjølingstad Uldvarefabrik ble etablert i 1894 og er i dag en levende museumsfabrikk. Vi produserer fremdeles ullvarer på de gamle maskinene, og elevene får se prosessene råulla må gjennom før den ender opp som ferdige varer. Vi tar imot barnehager, SFO og skoleklasser for omvisning og aktiviteter. Omvisninga tilpasses barnas alder, læreplanen og lærers ønsker og vil få ulikt fokus ut fra dette. Ei vanlig omvisning tar ca. en time. Vi har også et eget aktivitetsverksted, aktivitetene der tilpasses elevenes alder. I tida fram mot jul, har vi disse tilbudene: