Museumsbutikken på Sjølingstad Uldvarefabrik

Vi ønsker alle våre kunder og gjester et godt nytt år. Produksjonen på museumsfabrikken er i nå igang igjen etter en lang juleferie, så om du ikke fikk sikra deg et varmt ullteppe før jul, får du snart flere muligheter. Museumsbutikken er åpen hverdager 11-15.

På bildet helt øverst ser du et stykke med burgunder og blå fugletepper på vei inn i tørkemaskinen. Etter tørkinga skal stykket rues på begge sider for å bli godt og mykt, deretter klippes det opp til tepper og kantes før det legges ned i butikken.  Det skal bli fint å få flere tepper i hylla, for teppene gikk unna før jul. Her ser dere fargene vi har inne nå.

Vi har både Sjølingstadgarn og lanolingarn for deg som liker å strikke, filt og ull har vi også i butikken. I tillegg har vi tatt inn varme tøfler fra Tuva Tøv, så det er mange varme grunner til å besøke museumsfabrikken.

Men den beste grunnen er kanskje at vi fortsatt produserer garn og tepper på fabrikkens gamle maskiner. Hvordan får du se på omvisning i produksjonslokalene. Ei vanlig omvisning tar en time og følger ulla gjennom vaskeriet, fargeriet, spinneriet, veveriet og appreturen. Da får du høre historia om fabrikkens oppstart i 1894, om livet i bygda og fabrikken, og om hvordan vi tar vare på maskiner og kunnskapen om produksjonsprosessene.  Ta kontakt med oss for å bestille gruppeomvisning på telefon 38 25 60 23.

Vennligst vent, men vi laster produkter...