Museumsbutikken på Sjølingstad Uldvarefabrik

I museumsbutikken og nettbutikken til Sjølingstad Uldvarefabrik selger vi garn, karda ull, hobbyfilt, stoffer og tepper produsert på gamle maskiner.

Kom innom oss (se åpningstider) eller besøk nettbutikken. I museumskafeen har vi også vafler og drikke.

På bildet helt øverst ser du et stykke med fugletepper på vei inn i tørkemaskinen. Etter tørkinga skal stykket rues på begge sider for å bli godt og mykt, deretter klippes det opp til tepper og kantes før det legges ned i butikken. Vi karder, spinner, vever og etterbehandler på gamle maskiner i den levende museumsfabrikken, og har en liten produksjon av tepper. Derfor selges teppene kun i museumsbutikken, vi tar ikke imot bestillinger. Vi legger inn nye tepper i museumsbutikken vår når vi har spesielle arrangementer og før sommersesongen. På omvisning i fabrikken viser vi fram alle prosessene teppene må gjennom før de legges ut for salg.

Se vår nettbutikk med ullvarer fra Sjølingstad Uldvarefabrik.

Vi har 2- og 3-tråds Sjølingstadgarn for deg som liker å strikke, filt og ull har vi også i butikken.

Omvisning i fabrikken

Hvordan vi fortsatt produserer garn og tepper på fabrikkens gamle maskiner får du se på omvisning i produksjonslokalene. Ei vanlig omvisning tar en time og følger ulla gjennom vaskeriet, fargeriet, spinneriet, veveriet og appreturen. Da får du høre historia om fabrikkens oppstart i 1894, om livet i bygda og fabrikken, og om hvordan vi tar vare på maskiner og kunnskapen om produksjonsprosessene.

Ta kontakt med oss for å bestille gruppeomvisning på telefon 38 25 60 23.