fbpx

Museumsbutikken på Sjølingstad Uldvarefabrik

I museumsbutikken og nettbutikken til Sjølingstad Uldvarefabrik selger vi garn, kardet ull, hobbyfilt, vadmel og tepper produsert på gamle maskiner.

I museumskafeen har vi også mat og drikke. Kom innom oss (se åpningstider) eller besøk nettbutikken.

På bildet helt øverst ser du et stykke med burgunder og blå fugletepper på vei inn i tørkemaskinen. Etter tørkinga skal stykket rues på begge sider for å bli godt og mykt, deretter klippes det opp til tepper og kantes før det legges ned i butikken.  Det skal bli fint å få flere tepper i hylla, for teppene gikk unna før jul. Her ser dere fargene vi har inne nå.

Vi har både Sjølingstadgarn og lanolingarn for deg som liker å strikke, filt og ull har vi også i butikken. I tillegg har vi tatt inn varme tøfler fra Tuva Tøv, så det er mange varme grunner til å besøke museumsfabrikken.

Men den beste grunnen er kanskje at vi fortsatt produserer garn og tepper på fabrikkens gamle maskiner. Hvordan får du se på omvisning i produksjonslokalene. Ei vanlig omvisning tar en time og følger ulla gjennom vaskeriet, fargeriet, spinneriet, veveriet og appreturen. Da får du høre historia om fabrikkens oppstart i 1894, om livet i bygda og fabrikken, og om hvordan vi tar vare på maskiner og kunnskapen om produksjonsprosessene. Ta kontakt med oss for å bestille gruppeomvisning på telefon 38 25 60 23.

Vennligst vent, men vi laster produkter...