Nyheter

Juleverksted på Flekkefjord museum

Lørdag før første søndag i advent arrangeres det tradisjonelle juleverkstedet i Sjøbuene på Flekkefjord museum. Arrangementet er et samarbeid mellom museet og Flekkefjord husflidslag.

Les mer…

Odderøya Open 2015

Lørdag 7. og søndag 8. november 2015 er det igjen duket for Odderøya Open – et arrangement som kunst- og kulturaktørene på Odderøya går sammen om to ganger i året. For første gang kan Vest-Agder-museet ønske velkommen i eget hus i Odderøya museumshavn.

Les mer…

En kvinne blant mange menn

I vår mottok Vest-Agder museet en større samling militære uniformer og andre militære effekter som Vest-Agder fylkeskommune har kjøpt av Bjørn Furuborg. Uniformene er fra slutten av 1800-tallet og opp til 1990-tallet. Blant de 77 uniformene som er del av Furuborg-samlingen ved museet finnes det kun en kvinneuniform.

Les mer…

Registrering av krigens kulturminner i Vest-Agder

I 2015 er det 70 år siden frigjøringen og flere kommuner, fylkeskommuner og Riksantikvaren ønsker å rette fokus mot krigens fysiske kulturminner. Dette er et fokus vi har hatt lenge, og arbeidet med et nytt dokumentasjons- og registreringsprosjekt er nå i gang.

Les mer…