Nyheter

Odderøya Open 2015

Lørdag 7. og søndag 8. november 2015 er det igjen duket for Odderøya Open – et arrangement som kunst- og kulturaktørene på Odderøya går sammen om to ganger i året. For første gang kan Vest-Agder-museet ønske velkommen i eget hus i Odderøya museumshavn.

Les mer…

En kvinne blant mange menn

I vår mottok Vest-Agder museet en større samling militære uniformer og andre militære effekter som Vest-Agder fylkeskommune har kjøpt av Bjørn Furuborg. Uniformene er fra slutten av 1800-tallet og opp til 1990-tallet. Blant de 77 uniformene som er del av Furuborg-samlingen ved museet finnes det kun en kvinneuniform.

Les mer…

Registrering av krigens kulturminner i Vest-Agder

I 2015 er det 70 år siden frigjøringen og flere kommuner, fylkeskommuner og Riksantikvaren ønsker å rette fokus mot krigens fysiske kulturminner. Dette er et fokus vi har hatt lenge, og arbeidet med et nytt dokumentasjons- og registreringsprosjekt er nå i gang.

Les mer…

Velkommen på juleverksted på Sjølingstad

Den levende museumsfabrikken Sjølingstad Uldvarefabrik tar imot barnehager, SFO og skoleklasser for hyggelige førjulsaktiviteter i perioden 19. november – 17. desember. Bli gjerne med på omvisning i fabrikken også. Omvisninger og aktiviteter tilpasses barnas alder og spesielle ønsker.

Les mer…