Konsert med jazzlegende

Fredag kveld er det duket for en fantastisk konsertopplevelse på Nordberg fort. Da kommer saxofonist Karl Seglem med fullt band til Lista. Sist gang Seglem spilte for et lokalt publikum var under den magiske Solnedgangskonserten på Penne i september 2012.

Seglem har i mange år vært en av Norges mest særpregede saksofonister, med et ståsted midt i mellom norsk folkemusikken og tradisjonell jazz. Som komponist og utøver har han tatt det beste av vår rike tradisjonsmusikk inn i både konsertlokaler og platestudio, og benyttet denne påvirkningen som grunnlag for det som etter hvert er blitt en helt unik «Seglem-sound».

Nylig gav han ut platen «Som Spor» – en produksjon der Lars Jakob Rudjord fra Farsund bidrar på tangenter. Fredagens konsert er et ledd i releaseturneen for den platelanseringen. Lokal arrangør er Farsund Jazz & Viseclub.

Seglems musikk befinner seg i landskapet mellom folkemusikk og jazz. Her møtes hardingfele, bukkehorn, laptop og electronica i en helt naturlig symbiose. Impulser fra et karrig vestnorsk kystlandskap være plassert i et afrikansk savannelandskap, i en asiatisk jungel eller for den saks skyld i en jazzklubb i New York.

Foruten Seglem selv på tenorsax og bukkehorn, Rudjord på tangenter, består kvartetten av Håkon Høgemo på hardingfele, Sigurd Hole på bass og Kåre Opheim på trommer og perkusjon.

I tillegg til å turnere rundt om i Norges land, har Seglem og bandet hans også en god del spillejobber i utlandet – blant annet i Tyskland og Spania.