Skolebesøk på Mandal museum

Mandal museum, Andorsengården

Mandal blir ofte kalt Den lille byen med de store kunstnere, og i museet finnes arbeider av Adolph Tidemand, Olaf Isaachsen, Amaldus Nielsen og Gustav Vigeland som alle er født i Mandal.

Mandal var en av Norges ledende sjøfartsbyer i seilskutetiden. I museets sjøfartsavdeling, finner vi en stor samling gjenstander og skutebilder. Langs Agderkysten har det gjennom tidene vært drevet mange typer fiskeri. Museets fiskeriavdeling gir et godt innblikk i de redskapstypene som har vært brukt. Her finnes også motorer og modeller av de vanligste fiskebåtene.
Mandal museum holder til i Andorsengården, byens største kjøpmannsgård.
Besøksadresse: Store Elvegate 5/6, Mandal sentrum.

Vigeland hus er Gustav og Emanuel Vigelands barndomshjem. Huset har to etasjer og loft. Det ble brukt som kombinert møbellager, kontor og bolig. Anlegget omfatter også sørvisbygg, fjøs/stall, en liten skulpturhage og verksted/galleri. Mulighet for å spise matpakker ute i hagen. Besøksadresse: Grensegt. 3a, Mandal

Tilbud høsten 2014:

TIDEMAND I MANDAL
I forbindelse med 200-jubileet for Adolph Tidemands fødsel, får 1., 2. og 3. trinn i Mandal tilbud om omvisning og verksted gjennom Den kulturelle skolesekken. Tema er byens store kunstner, hans by, liv og verk.

Tilbud våren 2015:
DE FEM STORE. Med utgangspunkt i museets kunstsamling får elevene en innføring i historien og produksjonen til noen av kunstnerne som er født i Mandal. Først og fremst Adolph Tidemand, men også Amaldus Nielsen og Gustav Vigeland.
Målgruppe: Tilpasset tilbud til alle trinn i grunnskolen. Varighet: 30 – 60 min.

EN ROMANTIKER I KRIG: Omvisning i utstillinga. 70 år siden frigjøringa av Norge. Tilpasset 9. trinn. Gjennomføres første uka i mai.

SJØFARTSBYEN MANDAL: Omvisning i museets sjøfarts- og fiskerisamlinger. Tilpasset 5.- 9. trinn. Kan bestilles i mai.

Kontaktperson: Formidlingsleder Judith Seland Nilsen
Tlf. 38 25 60 23 E-post: sjolingstad@vestagdermuseet.no

Mandal