Nyhetsarkiv

Minneord Erling Sørensen

Det var med stor sorg vi på Setesdalsbanen nylig mottok dødsbudskapet til Erling Sørensen (1946-2017). Erling var en ekte Sulitjelmabanemann, både som verkstedansatt og lokfører fram mot nedleggelsen i 1972.

Les mer…

Setesdalsbanens tegningsarkiv

Setesdalsbanens samling består av store og små gjenstander – alt i fra vogner til skinnespiker, til foto og arkivmateriale. Blant sistnevnte befinner det seg et stort tegningsarkiv. Dette er tegninger som går inn under betegnelsen tekniske tegninger, og består av gamle blåkopitegninger og originale kalkertegninger.

Les mer…

Odd Bakkan til minne

Nylig mottok vi på Setesdalsbanen den triste meldingen om at Odd Bakkan (88 år) var gått bort. Odd Bakkan var i mange år ansatt på jernbanen, blant annet på Setesdalsbanen.

Les mer…

Olaf Ingebretsen til minne

For få dager siden, 1. januar 2017, gikk Olaf Ingebretsen bort. For oss som jobbet med Setesdalsbanens historie var han person som satt med mye kunnskap om både banens historie og også jernbanehistorie generelt. I tillegg til gode historier som ble fortalt med glimt i øyet, var han en som satt med enormt mye kunnskap som han delte raust.

Les mer…