Nyhetsarkiv

Restaurering av Co 333

Setesdalsbanen har hatt en strålende sesong så langt i år og mange besøk. Men mye arbeid foregår bak kulissene for å sikre at banen også kan kjøre museumstog i mange år fremover. Vognrestaurering er ett av disse prosjektene.

Les mer…

Stordriftsdag

Søndag 13. august er det duket for Setesdalsbanens årlige stordriftsdag! Vi kjører tre togsett samtidig på strekningen, og du kan oppleve flere tog på stasjonene samtidig, og kryssinger underveis. Kjøp en tur/retur-billett, og du kan reise så mye du vil, hele dagen.

Les mer…

Museumsdag med damp og fart

Søndag 11. juni hadde Vest-Agder-museet sin årlige fellesstart på sommersesongen, i år på Setesdalsbanen. Setesdalsbanens Venner sørget for tre togavganger, og det var liv og røre på Grovane og Røyknes stasjoner.

Les mer…

Sesongstart – PÅ REISE

Vest-Agder-museet markerer hvert år sesongstart med et fellesarrangement for hele museet. I år er vi på Setesdalsbanen. Sammen med Setesdalsbanens Venner inviterer vi deg «På reise» søndag 11. juni.

Les mer…

Akkordlisten – om et funn i tegningsarkivet

Under arbeid med å scanne og registrere tegningsarkivet til Setesdalsbanen, dukket det opp noe som ved første øyekast bare var et par ark med tomme tabeller. De ble kjapt lagt til side til fordel for mer spennende tegningene i bunken.

Les mer…