Skole- og barnehagekjøring med Setesdalsbanen i nydelig sommervær

Skole- og barnehagekjøring 2017. Foto Andreas Bakken.

Årets skole- og barnehagekjøring ved Setesdalsbanen er over for i år. Store og små reiste med damptog og trevogner som i gamle dager, og fikk deretter boltre seg i lek på jordene til den gamle banevokterboligen, Paulen, som i dag eies av Speiderne i Vennesla.

Egne togturer for skoler- og barnehager i ukene før sommerferien, har en lang tradisjon ved Setesdalsbanen.

Barn i lek på Paulen gård. Foto Thorunn Lunde

I år var vi tilbake på Paulen gård, og til et område som nå kunne by på «milevis» med deilige gressbakker, knauser og knatter. I tillegg til den flotte naturen, var det rundt om på området plassert ulike lekestasjoner, som hoppetau, kaste på boks, sekkehopping og  stylter.

Å kaste ball på boks er gøy for små og store. Foto Thorunn Lunde

Stylter ser ut til å være populært både hos store og mindre barn – og koden for hvordan bevege seg fram i  høyden på slike «pinner» ble kjapt knekt av ivrige barn. Men å kaste ball på gamle hermetikkbokser, var ikke mindre populært – og det ble satt opp mange kreative byggverk av boksene før ballene ble kastet.

Varme griller sto klare da små og store ankom Paulen gård med Setesdalsbanen. Foto Thorunn Lunde

Grillene ble holdt varme alle tre dagene, slik at medbrakt grillmat kunne nytes. Det var også en sporlek med poster spredt ut over området  og denne ble det jaktet intenst på. Mange leverte inn svar, og tre vinnere er trukket ut og vil få en liten hilsen fra Setesdalsbanen i posten.

Tusen takk for i år til alle 559 som reiste med Setesdalsbanen disse tre dagene!

Det var nydelig vær under hele skole- og barnehagekjøringen i 2017. Foto Thorunn Lunde

 

Toget ved Paulen holdeplass. Foto Karen Nygaard.

Hovedfoto: Andreas Bakken.

Tilbud til skole og barnehage på Setesdalsbanen