Nyhetsarkiv

Et kongelig spadestikk

I juli 1891 ble 250-årsjubileet for Kristiansand by behørig feiret. Kong Oscar II skulle komme og samtidig ta det første spadestikket for arbeidet med en ny jernbanelinje. Til seremonien ble det laget en spesielt utsmykket trillebår og en spade. Denne spaden finnes i dag på Vest-Agder-museet.

Les mer…

Hjem til jul – Juletoget på Setesdalsbanen

Denne historien om Juletoget på Setesdalsbanen, er hentet fra boken «Fra gamp til damp» som ble utgitt i forbindelse med 100 års jubileet til Setesdalsbanen. Historien handler om den vinteren toget mellom Byglandsfjord og Kristiansand ble stående fast i snøen på selveste julaften.

Les mer…

Sovevogn fra Rørosbanen

På Setesdalsbanen står det en vognkasse fra 1884. En gang i tiden kjørte den som kombinert sitte- og sovevogn på Rørosbanen. Etter mange år i trafikk, ble den befridd fra hjul og boggier og plassert ute i terrenget som hytte ved Garli. Tilværelsen som hytte hadde den i flere tiår, før den tidlig på 1980-tallet ble flyttet til Setesdalsbanen.

Les mer…

Avdelingsleder på Setesdalsbanen: Vikariat

Vil du være med i lederteamet som drifter og videreutvikler Venneslas største turistattraksjon?
Vår nåværende avdelingsleder går over i mer prosjektrelaterte oppgaver på Setesdalsbanen, og vi søker hans erstatter, i første omgang for en periode på inntil 2 år.

Les mer…