Nyheter

Kvinner i industribyen Mandal

I forbindelse med markeringen av Mandal bys 100-årsjubileum presenteres flere av byens industribedrifter i en foredragsserie på Buen. Dette foredraget handler ikke om en enkeltbedrift, men mer generelt om kvinner som industriarbeidere i Mandal i tiden da Mandal virkelig var en industriby.

Les mer…

Prosjektmidler – Utlysning 2022

Aust-Agder museum og arkiv (AAma) og Vest-Agder-museet (VAM) deler ut prosjektmidler til museer, samlinger og andre aktører innen det kulturhistoriske feltet i Agder som ikke mottar fylkeskommunalt driftstilskudd. Summen som skal fordeles er på totalt kr. 300 000 for 2022. Søknadsfrist for 2022 er 19. april.

Les mer…

Ryddeaksjon i Nodeviga 2022

Lørdag 21. mai 2022 kl.11-15 arrangerer vi ryddeaksjon i Nodeviga på Odderøya. I samarbeid med Mandal, Flekkerøy og Åros dykkerklubb skal vi rydde bunnen i Nodeviga. Vil du være med som frivillig? Vi ønsker store og små velkommen til en dag med rydding, aktiviteter og åpent museum.

Les mer…

Minnesteinen for kong Oscar II sitt spadestikk som markerte oppstarten av anleggsperioden for Setesdalsbanen. Spadestikket ble foretatt i 1891, Setesdalsbanen åpnet i 1896 og Minnesteinen ble satt opp i 1954. Først sto den i Kongeskjæringa, tett på jernbanelinja. I 1991 ble den flyttet til Falkentomta på Grim og i 2022 ble den flyttet ned til Kristiansand jernbanestasjon. Foto Thorunn Lunde // Vest-Agder-museet

Minnesteinen fra Kongeskjæringa

I februar 2022 ble minnesteinen som markerte første spadestikk for Setesdalsbanen, flyttet fra et parkområde på Grim. Steinen med fundament skal etter en skånsom renovering plasseres på stasjonsområdet på Kristiansand jernbanestasjon.

Les mer…