Nyheter

Mandal - der elv møter hav 04

Hva ville du bli da du var ung, bestemor?

Sommeren 2021 åpna ei ny lokalhistorisk utstilling om byens historie; «Mandal – der elv møter hav». Industrihistorie er en viktig del av regionens historie, og for å belyse den mangfoldig industrivirksomheten i byen, ble elever i 9. trinn ved Vassmyra ungdomsskole invitert til å bidra til utstillinga som er utstilt i Andorsengården ved Mandal museum.

Les mer…

Sykurs på Sjølingstad Uldvarefabrik

Bli med på et nytt sykurs med Trine på Sjølingstad Uldvarefabrik. Forrige kurs sydde vi skjørt, denne gangen syr vi ei skjortejakke eller ei kåpe i stoff produsert på museumsfabrikken. Les mer og meld deg på.

Les mer…

Agderseminaret 2021

Årets Agderseminar finner sted på KUBEN i Arendal 4. og 5. november 2021 og handler om «Arbeid, arbeidere og arbeiderbevegelse i Agder 1500–2021».

Les mer…

Strikkelørdag på Sjølingstad

Endelig kan vi invitere til strikkelørdag igjen! Det blir foredrag, visning av strikkeplagg, omvisning, kaffe, lunsj og strikking. Kanskje du kan få inspirasjon til høstens strikketøy?

Les mer…

Folkemuseet Grimshaugen

Folkemuseet i Kristiansand – en historikk

Ved slutten av 1800-tallet ble det opprettet en rekke folkemuseer i Norge, og Kristiansand var blant de første i Norge til å åpne sitt eget «Folkemuseum» allerede i 1903. Den kjente dikteren Vilhelm Krag var en viktig initiativtaker til museet gjennom sin iver for å ta vare på den lokale kulturen.

Les mer…

Når fritidsbåtene blir et miljøproblem

Det finnes nesten 100 000 små fritidsbåter bygget i perioden 1961-1981 her i landet. Disse båtene er snart utrangerte og vil kunne utgjøre en miljørisiko. Plastbåtens eldrebølge vil snart skylle inn over oss.

Les mer…