Nyheter

Joel Toledo separatutstilling Flekkefjord

Joel Toledo separatutstilling i Sjøbuene til Flekkefjord museum

Velkommen til Joel Toledo sin separatutstilling i Sjøbuene til Flekkefjord museum. Toledo stiller ut et stort kunstverk som strekker seg over mange meter, noe som er særegent for hans arbeid. Publikum får med det en aktiv rolle i å komponere sitt eget bilde. Han stiller også ut enkelte mindre verk.

Les mer…

Sommeråpent på Gimle Gård

Besøk landsdelens vakreste herskapshus hvor livet har stått stille siden siste eier, Titti Omdal, døde i 1982. Vi har sommeråpent fra 25. juni til 17. august fra kl 12-16, vi har åpent onsdager, torsdag og søndager.

Les mer…

Lokomotiv nr. 2 på Setesdalsbanen. Bilde fra driftstiden. Fotograf ukjent. Bildet er del av samlingen til Setesdalsbanen.

Lokomotiv nummer 2 på Setesdalsbanen

Setesdalsbanen har bevart fire av lokomotivene som i sin tid ble spesialbygget for banen. I disse dager pågår restaureringen av det ene lokomotivet, Lok 2, som ble levert til Kristiansand fra Glasgow i 1894.

Les mer…

De beste tøyer fra Sjølingstad Uldvarefabrik

Sommerutstilling: De beste tøyer fra Sjølingstad Uldvarefabrik

20. juni startet sommersesongen på den levende museumsfabrikken Sjølingstad Uldvarefabrik. Det markerte vi med utstillingsåpning og sauslepp. Årets sommerutstilling viser gamle og nye stoffer produsert her på Sjølingstad Uldvarefabrik. I hele sommer har vi daglige omvisninger og aktiviteter for barn. På omvisning viser vi hvordan vi produserer garn og stoffer, og barna kan lage sin egen vev.

Les mer…