Nyheter

Vandreutstillingen Identity on the Line i Ljubliana, Slovenia

Utstillingen «Identity on the Line» i Kristiansand

Endelig kan vi ønske velkommen til den internasjonale vandreutstillingen «Identity on the Line» i Norge. Den vil stå på Jens Bjørneboes plass ved Kristiansand domkirke i perioden 2. juni til 14. juli. Utstillingen er aktuell. Den handler om identitet og langtidsvirkninger av migrasjon.

Les mer…

Batterie Vara 1941-1945 – Kanonene på Møvik

Batterie Vara 1941-1945 – Kanonene på Møvik er en publikasjon fra Vest-Agder-museets. Den er skrevet av konservator Endre E. Wrånes (NMF). Boka byr på nye opplysninger om forsvarsverket og inneholder et stort antall bilder som ikke tidligere er publisert.

Les mer…

Tobakkstvinnebord. Brukt til tvinning av skråtobakk ved A. Asbørnsens Tobaksfabrik, Kristiansand. Foto: Vest-Agder-museet

Prosjektmidler 2022 – tildeling

Aust-Agder museum og arkiv (AAma) og Vest-Agder-museet (VAM) deler ut prosjektmidler til museer, samlinger og andre aktører innen det kulturhistoriske feltet i Agder som ikke mottar fylkeskommunalt driftstilskudd. Summen som ble fordelt var på totalt kr. 300 000 for 2022. Neste søknadsrunde vil være 1. februar 2023.

Les mer…

Kanonen og kasematt

Den store Kanondagen 2022

Søndag 22. mai 2022 er det klart for en ny kanondag på Kristiansand kanonmuseum! Ta med deg familie og venner for å oppleve det nye formidlingsbygget, se kanonen bli kjørt og kjør med ammunisjonsbanen.

Les mer…

100 år siden første 1. mai i byen Mandal

Mandal fikk sine kjøpstadsrettigheter 1. juli 1921. Det var dermed i 1922 at den første 1. maifeiringa i byen Mandal fant sted! Og den samla det største antall mennesker man noen gang hadde sett på en 1. mai i Mandal!

Les mer…