Nyhetsarkiv

Skolebesøk Mandal museum 2018

Velkommen på skolebesøk til Mandal museum. Vi tar imot skoler på besøk hele skoleåret. Vi tar også imot barnehager og SFO i skolens ferier. Her er programmet for våren 2018. Omvisning og aktivitetene er tilpasset læreplaner og barnas alder.

Les mer…

Historiekveld: Gamle Mandalsbilder

Mandal museum forvalter mange flotte fotografier fra byens fotografer. Denne kvelden forteller tidligere museumsbestyrer Knut Lindseth om byens fotografer. Deretter viser vi historiske fotografier fra Mandal og distriktet.

Les mer…

Bokstaven Å i hundre år!

Bokstaven Å ble innført i norsk skriftspråk i 1917. Den er den yngste av våre bokstaver. Hvor kom den fra? Hvorfor kom den? Hvilke andre språk bruker den? Og hvordan ser de neste 100 åra ut?

Les mer…

Ingermanland, historien bak en gjenstand

Mandal museum har mange skipsmodeller i samlinga si. En av dem forestiller det russiske linjeskipet Ingermanland. Hvorfor bestilte Mandal for 25 år siden en modell av et russisk linjeskip bygd i Arkhangelsk på 1800-tallet?

Les mer…

Istandsetting av vinduer

Da Andorsengården var ferdigstilt i 1805, var det utvilsomt et praktbygg. Årene har gått, og behovene for istandsetting av bygningsmassen blir stadig større. Høsten 2017 starta arbeidet med istandsetting av 11 vinduer.

Les mer…