Nyhetsarkiv

Innsamling av arkiver

Vest-Agder-museet v/Mandal museum og Sjølingstad Uldvarefabrik er aktive i arbeidet med å samle inn privatarkiver fra Mandal og distriktene rundt. Målet er å få bevart et bredt spekter av privatarkiver og å gjøre dem tilgjengelige for publikum. Dette gjelder i prinsippet alle typer privatarkiver – ikke minst bedriftsarkiver.

Les mer…

Amaldus Nielsen - Aftenstemning Ny-Hellesund. Foto: Kai Nessler.

Amaldus Nielsen for skoleelever

23. mai 2013 feiret museet at Amaldus Nielsen, Norges første friluftsmaler, ble født for 175 år siden. Skoleklasser i 3. – 6. trinn ble invitert til å feire dagen med oss på Mandal museum.

Les mer…

Mandals sjøfartshistorie

Handel med laks og trelast var grunnlaget for Mandals første skipsfart fra før år 1600.  Byen var i 1870-årene blant landets store sjøfartsbyer.  Mandals eneste større og moderne rederi ble oppløst i 1980.

Les mer…

Gustav Vigeland og fotografiet

I sommer har Mandal museum og Vigeland hus vist ei utstilling med foto av Gustav Vigeland. Utstillinga gir et nytt og spesielt innblikk i liv og virke til kunstneren og privatpersonen Gustav Vigeland. Den består av ca. 80 fotografier og originalmateriale er fordelt på to utstillingssteder ved Mandal museum (Andorsengården og Vigeland hus) foruten Kulturtorvet i tilknytning til Lindesnes rådhus på Vigeland. Grupper kan gjøre avtale om omvisning t.o.m. 15. september.

Les mer…