Nyhetsarkiv

Det snakker vi ikke om...

«Det snakker vi ikke om – Familiehemmeligheter etter krigen»

Knapt noen annen femårsperiode i norsk historie har satt så dype spor i folks bevissthet som den tyske okkupasjonen 1940-1945. Denne vandreutstillingen handler om hvordan andre verdenskrig fremdeles er med på å forme folks oppfatning av seg selv, sin familiehistorie og identitet, snart 80 år etter krigens slutt.

Les mer…

Høst på Kristiansand museum

Høsttakkefest på Kristiansand museum

Velkommen til høsttakkefest på Kristiansand museum søndag 4. september. Høsttakkefest og mikkelsmesse feires egentlig i slutten av september, men på Kristiansand museum foregriper vi begivenhetenes gang i år og legger høsttakkefesten til første helg i september!

Les mer…

Reklame for A. Asbjørnsens tobaksfabriks Eventyrblanding

Et sørlandsk tobakkseventyr

I 1853 startet et lite industrieventyr i Kristiansand – en familiebedrift som gjennom fem generasjoner og over 150 år skaffet seg et landskjent navn og en solid merkevare. Dette er, i korte trekk, historien om A. Asbjørnsens Tobaksfabrik.

Les mer…

En samling pressekort fra Fædrelandsvennens fotograf Trygve Skramstad

Presseutstyr fra Fædrelandsvennen

I 1986 fant det sted en boksekamp mellom Michael Spinks og Steffen Tangstad i Las Vegas. Dagsavisen Fædrelandsvennen dekket kampen. Museet har presseutstyret som ble brukt til å formidle bilder fra begivenheten for lesere på Sørlandet.

Les mer…