Nyhetsarkiv

Lekelørdag

Hver lørdag i sommer inviterer vi til lekelørdag på museet, med grats inngang for alle barn!

Les mer…

17. mai 1945 – Aldri feiret vi en slik 17. mai!

17. mai – en dag full av ritualer og ferdigsydd regi. Flagg og barn i tog, glede og hurrarop, iskrem, taler og bjørkepynt. Alt har sin plass og gjentas i sitt årvisse refreng. Men det finnes noen 17. mai-dager som har betydd mer enn andre. 17. mai 1945 er kanskje den viktigste.

Les mer…

Frigjøringsdagen 8. mai – 75-år siden

I 2020 var det 75 år siden andre verdenskrig var over. Vest-Agder-museet markerte dagen digitalt – med bidrag fra alle avdelinger. Nå har vi gjort alle innslag tilgjengelig i denne artikkelen, og de tåler et gjensyn.

Les mer…

Bispestolen, byfurua og byvåpenet

På sensommeren 2020 tok Kristiansand museum over et lite stykke by-historie fra Domkirken i «bispestolen». Stolen er laget av grener fra selve by-furua, som var et kjent landemerke. Den stod ved domkirken frem til bybrannen i 1880.

Les mer…

Nytt tømmer til Løa

Arbeidet med istandsettelse av Løa fra Bjørgum fortsetter på museet, og laftearbeidet på veggene nærmer seg slutten. Vi reiste derfor ut i skogen for å finne tømmer til nytt undertak til torvtaket.

Les mer…

Løa istandsettes

I sommer startet arbeidet med istandsetting av løa på Kristiansand museum. Siden museet kom på plass på Kongsgård, har løa stått på tunet – der den sammen med loft, stabbur, nystove og fjøs har utgjort et komplett tun i typisk Setesdals-stil.

Les mer…