Sommermagasinet til Vest-Agder-museet

I 2021 lanserer vi vårt første digitale museumsmagasin! Er du nysgjerrig på hvordan ull blir til tråd, eller hvordan damp kan gi fremdrift til skip og tog? Vest-Agder-museet byr på et stort knippe varierte og spennende opplevelser! Museene våre er spredd fra Flekkefjord i vest, til Kristiansand og Vennesla i øst. Tematisk spenner museene fra friluftsmuseer og bymuseer, via kunstnerhjem og lystgård, til ullvarefabrikk, jernbane, dampskip – og verdens nest største kanon. God lesing!

Les museumsmagasinet her

I dette magasinet ønsker vi å gi en liten smakebit både på hva du som besøkende kan oppleve på museene våre, og fortelle litt om hva som skjer «bak kulissene».

Denne sommeren byr på mange og spennende opplevelser, bl.a. åpnes ny utstilling om Mandals spennende historie og nytt publikumsmottak ved Kristiansand kanonmuseum. I forbindelse med Lista museum sitt 100 års jubileum, og Setesdalsbanens 125 års jubileum blir det flere ekstra arrangementer.

Vårt mål er at etter å ha besøkt oss, skal du både ha hatt en god opplevelse og ha lært noe nytt. Velkommen til et spennende museumsbesøk!