Nyheter

Vikingting 2017

Vikingting arrangeres i år for 5. gang. Vi inviterer publikum til en tidsreise – bli kjent med ulike håndverk og annet spennende fra vikingtiden.
Vikingting er åpent for publikum lørdag og søndag (20.-21. mai), men husk også foredragene som arrangeres fredagskveld (19. mai): I år har vi særlig fokus på jern.

Les mer…

1814 – omveltningenes år

Historiekveld på museet: «1814 – omveltningenes år»

Det nærmer seg 17. mai og museet tilbyr i den forbindelse ei nyttig repetisjonsforelesning om det store omveltningsåret 1814!

Les mer…

Tekstilprøver fra Sjølingstad Uldvarefabrik

Det ble produsert et stort utvalg stoffer på Sjølingstad Uldvarefabrik mellom 1894 og 1984. Prøver av stoffene som ble produsert på skaftevevstol er bevart i små bøker som da ble brukt ved bestilling av stoffer. Disse viser stor variasjon og stort omfang av stoffproduksjonen.

Les mer…

Ut og lufte kua?

Å gå med ku i bånd var ikke så uvanlig før i tiden. En ku måtte jo komme seg fra a til b, og det letteste kunne ofte være å leie den dit.

Les mer…

Undervisningstilbud ved Gimle Gård vårhalvåret 2017

I april, mai og juni inviterer vi til besøk på Gimle Gård. Bygningen ble bygget mellom 1797 og 1807 som lystgård for den velhavende kjøpmann og grosserer, Bernt Holm fra Kristiansand. En omvisning foregår utendørs og innendørs og passer for alle i alle aldre. 

Les mer…

Setesdalsbanens tegningsarkiv

Setesdalsbanens samling består av store og små gjenstander – alt i fra vogner til skinnespiker, til foto og arkivmateriale. Blant sistnevnte befinner det seg et stort tegningsarkiv. Dette er tegninger som går inn under betegnelsen tekniske tegninger, og består av gamle blåkopitegninger og originale kalkertegninger.

Les mer…