Nyheter

Turist i egen by 2017!

21. mai har du muligheten til å oppleve noen av attraksjonene til Vest-Agder-museet HELT GRATIS!

Vi holder åpent for gjester denne dagen på følgene steder: Kristiansand kanonmuseum, Kristiansand museum og Odderøya museumshavn.

Les mer…

Eventyrlig tinn

«Det var engang 25 tinnsoldater, de var alle brødre, for de var født av en gammel tinnskje». Sitatet er hentet fra H. C. Andersens eventyr om den standhaftige tinnsoldat, som nok mange kjenner.  Nå kan du også bli kjent med tinntallerkenene, tinnkrusene og de andre eventyrlige tinngjenstandene som finnes i Kristiansand Museums samling.

Les mer…

Minneord Erling Sørensen

Det var med stor sorg vi på Setesdalsbanen nylig mottok dødsbudskapet til Erling Sørensen (1946-2017). Erling var en ekte Sulitjelmabanemann, både som verkstedansatt og lokfører fram mot nedleggelsen i 1972.

Les mer…

En bokpresentasjon med salutt!

På selveste 8. mai, like etter at salutteringen var ferdig på Odderøya, ble den nyeste publikasjonen til Vest-Agder-museet lansert og presentert. «Nøytralitetsvakt. En registrering av minnesteiner og inskripsjoner» er ført i pennen av Normann Liene.

Les mer…

Vikingting 2017

Vikingting arrangeres i år for 5. gang. Vi inviterer publikum til en tidsreise – bli kjent med ulike håndverk og annet spennende fra vikingtiden.
Vikingting er åpent for publikum lørdag og søndag (20.-21. mai), men husk også foredragene som arrangeres fredagskveld (19. mai): I år har vi særlig fokus på jern.

Les mer…

1814 – omveltningenes år

Historiekveld på museet: «1814 – omveltningenes år»

Det nærmer seg 17. mai og museet tilbyr i den forbindelse ei nyttig repetisjonsforelesning om det store omveltningsåret 1814!

Les mer…

Tekstilprøver fra Sjølingstad Uldvarefabrik

Det ble produsert et stort utvalg stoffer på Sjølingstad Uldvarefabrik mellom 1894 og 1984. Prøver av stoffene som ble produsert på skaftevevstol er bevart i små bøker som da ble brukt ved bestilling av stoffer. Disse viser stor variasjon og stort omfang av stoffproduksjonen.

Les mer…