Åpent skip utenfor Kilden sommeren 2018

25 juni – 27 juli 2018 vil D/S Hestmanden ligger fortøyd utenfor Kilden konserthus i Kristiansand. Her vil det bli omvisninger og arrangement.

Skipet ble bygget i 1911 i Bergen og har frakter folk og gods opp og ned norskekysten. Under både første og andre verdenskrig var det den risikofylte konvoifarten som skipet ble benyttet til. Hestmanden klarte seg gjennom to verdenskriger og fikk ry på seg som et særdeles heldig skip. Mer om skipets spennende historie kan leses her. I etterkrigstiden seilte D/S Hestmanden på ulike oppdrag både i utenriks- og innenriks fram til 1979, da skipet ble berget fra å bli hugget. Etter flere tiår med restaureringsarbeid ble skipet døpt på nytt i 2011 og i 2017 åpnet det for publikum både som seilende museum hvor båtens historie formidles i utstilling og Norsk krigsseilermuseum som formidler den dramatiske historien til våre krigsseilere.

Skipet åpent for publikum sommerhalvåret 2018.

Sommeren 2018 vil skipet ligge til kai utenfor Kilden teater- og konserthus i Kristiansand og være åpent for publikum 25. juni – 27. juli kl 11-17.

For åpningstider og etter hvert seilingsplaner, se her.