Nyheter

Lær industrihistorie på museumsfabrikken

I flere år har Sjølingstad Uldvarefabrik gjennomført skoletilbud for 8. trinn om den industrielle revolusjon gjennom Den kulturelle skolesekken i fylket. Ved å besøke den levende museumsfabrikken, et teknisk-industrielt kulturminne, skal elevene skal få kjennskap til den industrielle revolusjonen og viktige utviklingstrekk som følge av den.

Les mer…

Nytt museumsbygg for Vest-Agder-museet

I disse dager inviteres arkitekter i inn- og utland til å få formgi Vest-Agder-museets nye formidlingsbygg på Odderøya. Det er en såkalt begrenset plan- og designkonkurranse om nytt bygg, og interesserte arkitekter har frist til 20. januar til å melde seg på.

Les mer…

Bok og ballast – terningkast 6!

I Fædrelandsvennen  10. januar 2017 får «Bok og ballast. Kristiansand Katedralskoles historiske boksamling» terningkast 6!  Boka er utgitt av Vest-Agder-museet og forfatter er lektor Atle Hegland Evje; mannen som kjenner boksamlingen best og som har hatt en særskilt interesse for enkelte verk og samlingen som helhet. 

Les mer…

Olaf Ingebretsen til minne

For få dager siden, 1. januar 2017, gikk Olaf Ingebretsen bort. For oss som jobbet med Setesdalsbanens historie var han person som satt med mye kunnskap om både banens historie og også jernbanehistorie generelt. I tillegg til gode historier som ble fortalt med glimt i øyet, var han en som satt med enormt mye kunnskap som han delte raust.

Les mer…